Żeliwne Ziemniaki Herbed Anna
Żeliwne ziemniaki Herbed Anna może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 40 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 204 kalorie, 3G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sól, rozmaryn, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 44 minuty. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 22%. Spróbuj Pieczone ziemniaki na żeliwnej patelni, Pieczone ziemniaki na żeliwnej patelni, oraz Hamburgery Żeliwne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na małej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek. Gotować 2 minut lub po prostu, aż czosnek jest lekko rumiane.
Zdjąć z ognia i wymieszać z rozmarynem i tymiankiem; odstawić.
Szczotka dno i boki 9 " patelni żeliwnej z 2 łyżki oleju. Ułóż wystarczająco dużo plastry ziemniaków, aby pokryć dno patelni, nakładające się plastry; mżawka z jedną trzecią herbed masło czosnkowe.
Posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Powtórz procedurę dwa razy z pozostałymi ziemniakami, masłem czosnkowym, solą i pieprzem.
Kawałek folii aluminiowej posmarować roztopionym masłem; na plastry ziemniaków mocno przycisnąć folię z masłem.
Piec w temperaturze 400 przez 1 godzinę i 10 minut.
Wyjąć z piekarnika i za pomocą rękawicy kuchennej mocno przycisnąć ziemniaki pokryte folią aluminiową.
Usuń folię aluminiową i umieść patelnię na płycie kuchennej na średnim ogniu. Gotować 5 minut.
Wyjąć z ognia; odstawić 2 minuty. Odwrócić ziemniaki na talerz, nakłaniając ziemniaki luźne z patelni za pomocą szpatułki.
Pieczemy ziemniaki wcześniej, odwracamy na płytkę żaroodporną i przykrywamy luźno folią. Tuż przed podaniem, odkryć i podgrzać w 400 przez 10 minut.