Żelatyna Pomarańczowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj żelatyny pomarańczowej. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 145 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz żelatynę, wodę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 36%. Spróbuj Żelatyna pomarańczowo-przyprawowa mamy, Kremowa Żelatyna Pomarańczowa, oraz Żelatyna Z Krwawą Pomarańczą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce moczyć żelatynę w zimnej wodzie przez 5 minut.
Dodać wrzącą wodę, mieszając, aż żelatyna się rozpuści.
Do 3 łyżek soku pomarańczowego dodać skórkę pomarańczową i cytrynową; odstawić na 5 minut.
Odcedzić skórkę z soku pomarańczowego i wyrzucić skórkę. Do żelatyny dodać cały sok pomarańczowy, cukier, sok z cytryny i sól. Wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
Wlać schłodzoną mieszaninę do 4-szklankowej formy, która została spłukana w zimnej wodzie. Przykryć i przechowywać w lodówce do zatkania.