Żelatyna Malinowo-Czekoladowa

Żelatyna Malinowo-Czekoladowa
Żelatyna malinowo-czekoladowa może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 191 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 9 i kosztuje $1.09 za porcję. Mieszanka żelatyny w proszku, pół na pół, bita śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Żelatyna Malinowa Formowana, Pierścień Żelatynowy Malinowy, oraz Cran-Żelatyna Malinowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Maliny przecedzić z 3/4 szklanki cukru i 1/3 szklanki wody w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Wlać przez sito o drobnych oczkach do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Połowę puree malinowego zagotować w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree Z MalinPuree Z Malin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
4
Posypać 4 łyżeczki żelatyny ponad 1/2 szklanki zimnej wody w średniej misce; odstawić 1 minutę. Mieszaj z gorącym puree malinowym, aż żelatyna się rozpuści, a następnie mieszaj z pozostałym puree malinowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree Z MalinPuree Z Malin
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Spryskaj dziewięć 5-uncjowych kubków papierowych sprayem do gotowania. Napełnij każdą filiżankę około trzech czwartych mieszaniną żelatyny malinowej. Przechowywać w lodówce, aż żelatyna zaczyna ustawienie, ale powierzchnia jest nadal lepki, o 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna O Smaku Malinowymżelatyna O Smaku Malinowym
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
6
W międzyczasie zagotuj pół na pół i pozostałą 1/4 szklanki cukru w małym rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
7
Dodać czekoladę, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, mieszając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
8
Posypać pozostałe 2 łyżeczki żelatyny ponad 1/2 szklanki zimnej wody w średniej misce; odstawić 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
Wlać mieszaninę czekolady i mieszać, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
10
Wlać mieszaninę żelatyny czekoladowej do filiżanek na górze żelatyny malin i przechowywać w lodówce, aż do pełnego zestawu, o 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna O Smaku Malinowymżelatyna O Smaku Malinowym
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
11
Odkręć żelatynę: Odwróć kubki na talerze i ostrożnie oderwij papier. Top z bitą śmietaną i malinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
12
Zdjęcia Jonathan Kantor
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn