Żelatyna Bardzo Jagodowa
Bardzo Jagodowa żelatyna może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 109 kalorii, 4G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka truskawek, jagód, żelatyny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Żelatyna Bardzo Jagodowa, Mus Jabłkowo-Jagodowy Żelatynowy, oraz Galaretka żelatynowa deser jagodowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Truskawki umyć, osuszyć, pokroić na pół (jeśli są duże).
Usunąć wszelkie łodygi z jagód; jagody opłukać i osuszyć. Jeżyny opłukać i osuszyć. (Nie spłukiwać malin.) Umieścić jagody w dużej misce. Wrzucić delikatnie i przenieść do 8-na - 4-calowy (2-quart) bochenek patelni.
Wlać 1/2 szklanki soku do małej miseczki.
Posypać żelatynę na wierzchu i odstawić i zmiękczyć na 5 minut. W międzyczasie wlej 1 1/2 szklanki soku do dużej, żaroodpornej miski. Kuchenka mikrofalowa przez 2 minuty przy pełnej mocy, aż do nagrzania. Mikrofalówka zmiękczona żelatyna przy pełnej mocy przez 30 sekund, aby go rozpuścić. Żelatynę wymieszać z gorącym sokiem. Wymieszać pozostałe 2 szklanki soku o temperaturze pokojowej.
Stopniowo wlać 3 szklanki mieszanki soku-żelatyny na jagody. Chill uncovered przez 30 minut, aby ustawić.
Pozostały sok skropić do formy (przykryć wszystkie jagody) i schłodzić przez co najmniej 2 i pół godziny, aż będzie jędrny.
Aby odkręcić, umieść patelnię w gorącej wodzie na 10 sekund.
Wyjmij z wody; Odwróć Podłużny talerz na patelnię i odwróć. Żelatyna powinna się poluzować. Jeśli nie, Przywróć patelnię do gorącej wody. Osuszyć dowolny płyn ręcznikiem papierowym.