Żeberko Buffalo Prime z pomarańczową glazurą balsamiczną

Żeberko Buffalo Prime z pomarańczową glazurą balsamiczną
Need a bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne FODMAP danie główne? Buffalo Prime Rib z pomarańczową glazurą balsamiczną może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 1211 kalorii, 54g białka, oraz 106g tłuszczu. Na 8,73 zł / porcja, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka Madery, bulion wołowy, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Żeberko Buffalo Prime z pomarańczową glazurą balsamiczną, Stek z łososia z pomarańczowo-balsamiczną glazurą, oraz Stek z łososia z pomarańczowo-balsamiczną glazurą.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Jeśli używasz wołowiny, przyciąć wszystko, ale cienką warstwę tłuszczu z pieczeni. Obficie doprawić bizona lub wołowinę solą i pieprzem. Pieczone buffalo, tłuszczu side up, na V-rack w 17 - przez 12-przez 2-calowy ognioodporny patelni w środku piekarnika 15 minut (użyj 13 - przez 9-przez 2-calowy ognioodporny patelni do pieczenia wołowiny, który jest wyższy i węższy niż buffalo).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
żubryżubry
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177° i dodaj 1/2 szklanki wody do patelni, a następnie kontynuuj pieczenie mięsa 30 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Mięso szczotkować z niektórych glazury i dodać 1/2 szklanki wody do patelni, następnie kontynuować pieczenie, szczotkowanie z glazury i dodając 1/2 szklanki wody do patelni co 15 minut, aż termometr włożony do środka pieczenia (nie dotykać kości) rejestry 125 ° F, 2 do 2 1/4 godziny więcej(115 ° F dla wołowiny, 1 3/4 do 2 godzin więcej).
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
WodaWoda
WołowinaWołowina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
5
Przełożyć mięso na duży talerz i odstawić, odsłonięte, 25 minut. (Mięso będzie nadal gotować w stanie, osiągając około 57° dla średnio rzadkich bawołów lub 130 ° F dla średnio rzadkich wołowiny.)
Składniki, których będziesz potrzebować
żubryżubry
WołowinaWołowina
MięsoMięso
1
Jeśli za pomocą buffalo, okrakiem pieczenia patelni przez 2 palniki, następnie dodać czerwone Wino i Madera i deglaze patelni przez gotowanie na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaderaMadera
żubryżubry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Dodać bulion i gotować, aż zmniejszy się do około 1 1/2 szklanki, o 3 protokół. (Jeśli używasz wołowiny, wlej soki z patelni do dzbanka lub szklanki separatora tłuszczu 1-quart i odtłuść tłuszcz, a następnie wlej soki z powrotem do patelni. Straddle pieczenia patelni przez 2 palniki i deglaze patelni przez gotowanie soków na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki, aż zredukowane do około 2/3 puchar, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Dodaj czerwone Wino i Madera i gotować, aż zmniejszy się do około 2/3 szklanki, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaderaMadera
4
Dodać bulion i gotować, aż zmniejszy się do około 2 szklanki, o 6 protokół.)
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
5
Wymieszać z dowolnymi sokami bawolymi lub wołowymi zgromadzonymi na talerzu i w razie potrzeby doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
żubryżubry
WołowinaWołowina
SólSól
6
Wlać jus przez sito o drobnej siatce do sosu i utrzymać ciepło, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SOS ŁódźSOS Łódź
SitoSito
7
Pokrój pieczeń i podawaj z jus.
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia28
Magazyn