Żeberka z rozmarynem i papryką pieczone w sosie z dwóch Pieczarkowych patelni
Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 227 kalorii, 3G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz rozmaryn, bulion wołowy o niskiej soli, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Rosemary-Solone Żeberka Stojące Pieczone, Rosemary - Dijon Crusted Standing Rib Roast, oraz Żeberka stojące pieczone ze skórką Rozmarynowo-Tymiankową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułożyć pieczone żeberka, tłuste do góry, na ciężkiej patelni do pieczenia.
Wymieszać 4 łyżeczki pokruszonego rozmarynu, sól i pieprz w małej misce. Wymieszać w 1/2 szklanki oleju. Rub mieszaninę na całej pieczeń. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 45 minut przed pieczeniem.
Połączyć 2 szklanki wrzącej wody i borowiki; niech namoczyć, aż grzyby zmiękną, o 20 protokół. Odcedzić moczenie cieczy przez drobny sitko ustawione nad miarką; rezerwa porcini. W razie potrzeby dodaj wystarczającą ilość wody do moczenia płynu, aby odmierzyć 1 filiżankę. Grubo posiekać borowiki.
Roztopić 2 łyżki masła z pozostałych 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać świeże grzyby; smażyć, aż zbrązowieje, o 6 protokół.
Dodać borowiki i czosnek; wymieszać 1 minutę.
Połączyć mąkę, pozostałe 2 łyżki masła, i pozostałe 2 1/2 łyżeczki pokruszony rozmaryn w małej misce; zacieru widelcem do gładkiej pasty. DO AHEAD Borcini moczenie cieczy, mieszanka grzybów i mąka-masło mieszanka może być wykonane 1 dzień wcześniej. Przykryć osobno; schłodzić.
Umieść regał w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzać do 177°. gotować pieczeń do natychmiastowego odczytu termometr włożony prosto w dół do góry centrum rejestrów pieczeń 125 ° F do130 dla średnio rzadkie, o 2 godziny 30 minut.
Przenieść pieczeń do półmiska; przykryć luźno folią i pozostawić 35 do 40 minut. Odtłuścić tłuszcz z wierzchu soków z patelni( będzie niewielka ilość kapieli z patelni); soki rezerwowe na patelni.
Ustawić patelnię na 2 palnikach na średnim ogniu.
Dodaj zarezerwowane 1 szklanka borowiki moczenie cieczy, bulion, i wino; doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki.
Dodać mieszankę grzybową, następnie mieszaninę masła i mąki; stale ubijać na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje, około 2 minut. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
Udekoruj pieczone na półmisku świeżymi gałązkami rozmarynu. Pokrój pieczeń i podawaj, przekazując sos grzybowy osobno.