Żeberka wołowe w Chipotle i zielonym sosie Chili

Żeberka wołowe w Chipotle i zielonym sosie Chili mogą być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 203 kalorie, 7G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 115 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Mieszanka mielonej kolendry, sól, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Żeberka wołowe w Chipotle i zielonym sosie Chili, Pikantne Chili w wołowina bez kości krótkie żeberka, oraz BBQ wołowe żeberka z salsą i frytkami z zielonego jabłka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać pierwsze 5 składników w misce; posypać całe żeberka.
Umieść żeberka na talerzu; przykryć i schłodzić 1 godzinę lub do 1 dnia.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozgrzać olej w dużym garnku żaroodpornym na średnim ogniu.
Dodać połowę żeber i brązowy ze wszystkich stron, o 9 protokół; przenieść do płyty. Powtórz z pozostałymi żebrami. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodaj cebulę i czosnek do tego samego garnka; przykryć i gotować, aż cebula będzie miękka, mieszając od czasu do czasu, o 5 protokół.
Dodaj bulion i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki.
Dodaj pomidory, sok z limonki i chipotle Chilli. Powrót żeberka do garnka, mięsisty stronie w dół, w jednej warstwie. Doprowadzić do wrzenia; przykryć i gotować w piekarniku, aż żeberka będą po prostu miękkie, o 1 1/2 godziny.
Wyjąć garnek z piekarnika. Garnek Tilt; łyżka off tłuszczu.
Umieść garnek na średnim ogniu i gotuj na wolnym ogniu, aż sos pokryje łyżkę i żeberka są bardzo delikatne, o 25 protokół. Doprawić sosem solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Schłodzić 30 minut, przechowywać w lodówce odkryte, aż ostygnie, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce.)
Doprowadzić żeberka na wolnym ogniu na średnim ogniu; dodać pierścienie chili. Dusić, aż Chilli zmiękną, o 10 protokół.
Przelej żeberka i sos do dużej miski.
Posyp kolendrą; dekoruj limonką.
* Chipotle chili w puszkach w pikantnym sosie pomidorowym, czasami nazywane adobo, są dostępne na rynkach Ameryki Łacińskiej, sklepach z artykułami spożywczymi i niektórych supermarketach.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Rabble Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Merlot]()
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.