Żeberka Wołowe
Żeberka wołowe mogą być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.23 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 94g tłuszczu, oraz w sumie 1105 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Przepis ten zachwycił 1155 osób. Jeśli masz liść laurowy, łodygi selera, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest super. Spróbuj Żeberka Wołowe, Żeberka Wołowe, oraz BBQ wołowina krótkie żeberka dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym holenderskim piekarniku rozgrzać olej i brązowe żeberka ze wszystkich stron.
Dodaj marchew, seler, cebula, i czosnek. Nadal gotować przez około 2 do 3 protokół.
Dodać koncentrat pomidorowy i gotować mieszając powoli przez 3 więcej minut. Opcjonalnie: możesz odkurzyć krótkie żeberka w tym czasie mąką, aby zagęścić sos.
Dodaj resztę składników i przykryj. Gotować około 2 godzin na małym ogniu (gotować na wolnym ogniu) lub do momentu, gdy mięso zacznie wyrywać się z kości. Po zakończeniu wyjąć z patelni i odcedzić płyn. Możesz teraz zagęścić sos lub pozostawić tak, jak jest i doprawić solą i pieprzem.
Podawać z puree truflowym i fasolką.
Puree z trufli to standardowe puree ziemniaczane z posiekanymi czarnymi truflami i odrobiną oleju truflowego.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Flora Springs Napa Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![Flora Springs Napa Valley Merlot]()
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.