Żeberka wieprzowe Satays z sosem orzechowym

Żeberka wieprzowe Satays z sosem orzechowym
Żeberka wieprzowe Satays z sosem orzechowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.77 za porcję. Jedna porcja zawiera 511 kalorii, 38g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pokrojone warzywa, brązowy cukier, mieloną kolendrę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Cytrynowe placki kukurydziane z sosem czekoladowym Lapsang Souchong jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chicken & Beef Satays z sosem orzechowym, Satays Wieprzowe Z Trawy Cytrynowej, oraz Satays Wołowe Z Sosem Do Zanurzania Orzechów Macadamia dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
9 pierwszych składników wymieszać w plastikowej torebce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2
Dodać żeberka. Uszczelnij torebkę; Obróć, aby pokryć żebra marynatą. Wyluzuj przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
żeberkażeberka
3
Rozgrzej piekarnik do 177°. Linia duża patelnia z długim kawałkiem folii, nakładających się na każdą krótką stronę przez 10 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
4
Na patelni umieść żeberka i marynatę na folii. Łyżka marynaty do żeberek. Fold fold over, zamykając żebra luźno w folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
5
Piec do miękkości żeberek, około 1 godziny 15 minut. Żeberka lekko chłodne. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać żeberka zamknięte w folii w patelni i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
6
Przygotuj grilla (na średnim ogniu)lub rozgrzej brojlery. Rozpakuj żebra. Za pomocą szczypiec przenieś żebra na powierzchnię roboczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
SzczypceSzczypce
7
Przeciąć odcinki żeber między kośćmi na poszczególne żebra. Jeśli pieczenie, umieść żeberka na blasze do pieczenia. Grill lub żeberka broil aż dobrze rumiane, o 3 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Umieść żeberka na talerzu. Ułożyć warzywa i sos orzechowy obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OrzechowySos Orzechowy
WarzywaWarzywa
żeberkażeberka

Polecane wino: Pinot Noir, Shiraz, Zinfandel

Żeberka wieprzowe działają bardzo dobrze z Pinot Noir, Shiraz i Zinfandel. Żeberka wieprzowe i inne grillowane porki ze słodko-pikantnymi sosami dobrze komponują się z tymi czerwonymi winami. Stoltz Organic Pinot Noir z 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Stoltz Organic Pinot Noir
Stoltz Organic Pinot Noir
Ten Pinot dobrze prezentuje się z głębokim bogatym kolorem i kwiatowym aromatem dla organicznego wąwozu Columbia Pinot noir. Wszystko jest po to, aby to wino powitało lata starzenia się lub było pijane na miejscu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Magazyn