Żeberka Wieprzowe Grillowane W Stylu Memphis

Żeberka Wieprzowe Grillowane W Stylu Memphis
Żeberka wieprzowe grillowane w stylu Memphis to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 1715 kalorii, 175g białka, oraz 107 g tłuszczu na porcję. Na 13,08 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Żeberka Wieprzowe W Stylu Memphis, Żeberka Wieprzowe Z Grilla W Stylu Memphis, oraz Memphis Grillowane Żeberka Wieprzowe Bez Kości W Stylu Country dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Opłukać płyty żeber w zimnej wodzie i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
2
Umieść płyty na czystej desce do krojenia. Używając palców, ściągnij grubą białą błonę. Użyj małego noża, aby przyciąć nadmiar tłuszczu i mięsa. Za pomocą ostrego noża, odciąć kostkę. Doprawić obie strony płyty solą i przyprawą do grilla i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub do jednego dnia wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Do GrillaPrzyprawa Do Grilla
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
NóżNóż
3
Gdy będziesz gotowy do gotowania żeberek, rozgrzej grill do 121°, najlepiej przy użyciu kombinacji drewna hickory icharcoal.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę
4
Umieść płytę na grillu z dala od (nie bezpośrednio) płomienia (używając pośredniego ciepła). Gotować płytę zwijania strony do góry przez około 2 1/2 godziny. Odwróć płytę, aby zakończyć gotowanie, o 1 więcej godzin, lub do momentu uzyskania pełnego "zgięcia" w płycie (patrz Wskazówka Tony ' ego).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę
5
Na suche żeberka, ściągnąć żeberka z grilla i posypać więcej
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę
6
Neely przyprawia grilla na całej płycie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Do GrillaPrzyprawa Do Grilla
7
Pokroić między kości i służyć. W przypadku mokrych żeberek ściągnij żeberka z grilla i polej sosem Barbecue Neely na płycie. Pokrój między kościami na poszczególne porcje i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos BarbecueSos Barbecue
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę
1
Kiedy będziesz gotowy, aby wyciągnąć pierwszą płytę żeber z grilla, spróbuj podnieść je szczypcami. Twoje szczypce powinny kontaktować się z żebrami tylko w połowie płyty. Jeśli płyta jest elastyczna (powinna łatwo zginać się pod kątem 45 stopni w dół), jest to dobra wskazówka, że żebra są gotowe. Mięso powinno łatwo oderwać się od kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
MięsoMięso
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę
SzczypceSzczypce
2
Reprinted with permission from Down Home with The Neelys by Patrick and Gina Neely, (C) 2009 Knopf

Polecane wino: Pinot Noir, Shiraz, Zinfandel

Pinot Noir, Shiraz i Zinfandel to moje ulubione żeberka wieprzowe. Żeberka wieprzowe i inne grillowane porki ze słodko-pikantnymi sosami dobrze komponują się z tymi czerwonymi winami. Możesz spróbować Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 45 dolarów za butelkę.
Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir
Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir
Winnica Fiddlestix 2016 Pinot Noir charakteryzuje się fioletowymi i jagodowymi właściwościami, wraz z ziemią, nutami czarnej herbaty i długim dymem.Wegańskie
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia57
Magazyn