Żeberka Wieprzowe Grillowane W Stylu Memphis
Żeberka wieprzowe grillowane w stylu Memphis to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 1715 kalorii, 175g białka, oraz 107 g tłuszczu na porcję. Na 13,08 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Żeberka Wieprzowe W Stylu Memphis, Żeberka Wieprzowe Z Grilla W Stylu Memphis, oraz Memphis Grillowane Żeberka Wieprzowe Bez Kości W Stylu Country dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłukać płyty żeber w zimnej wodzie i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Umieść płyty na czystej desce do krojenia. Używając palców, ściągnij grubą białą błonę. Użyj małego noża, aby przyciąć nadmiar tłuszczu i mięsa. Za pomocą ostrego noża, odciąć kostkę. Doprawić obie strony płyty solą i przyprawą do grilla i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub do jednego dnia wcześniej.
Gdy będziesz gotowy do gotowania żeberek, rozgrzej grill do 121°, najlepiej przy użyciu kombinacji drewna hickory icharcoal.
Umieść płytę na grillu z dala od (nie bezpośrednio) płomienia (używając pośredniego ciepła). Gotować płytę zwijania strony do góry przez około 2 1/2 godziny. Odwróć płytę, aby zakończyć gotowanie, o 1 więcej godzin, lub do momentu uzyskania pełnego "zgięcia" w płycie (patrz Wskazówka Tony ' ego).
Na suche żeberka, ściągnąć żeberka z grilla i posypać więcej
Neely przyprawia grilla na całej płycie.
Pokroić między kości i służyć. W przypadku mokrych żeberek ściągnij żeberka z grilla i polej sosem Barbecue Neely na płycie. Pokrój między kościami na poszczególne porcje i podawaj.
Kiedy będziesz gotowy, aby wyciągnąć pierwszą płytę żeber z grilla, spróbuj podnieść je szczypcami. Twoje szczypce powinny kontaktować się z żebrami tylko w połowie płyty. Jeśli płyta jest elastyczna (powinna łatwo zginać się pod kątem 45 stopni w dół), jest to dobra wskazówka, że żebra są gotowe. Mięso powinno łatwo oderwać się od kości.
Reprinted with permission from Down Home with The Neelys by Patrick and Gina Neely, (C) 2009 Knopf