Żeberka W Stylu Koreańskim
Żeberka w stylu koreańskim mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.16 za porcję. Jedna porcja zawiera 1053 kalorii, 39g białka, oraz 94g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, Azjatycki olej sezamowy, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Żeberka W Stylu Koreańskim, Koreański styl BBQ krótkie żeberka, oraz Żeberka po koreańsku z makaronem.
Instrukcje
Zmiel nasiona sezamu do grubego proszku w młynku. Rezerwa 1/4 Puchar scallion greens, a następnie ubić razem Pozostałe scallions, czosnek, sos sojowy, brązowy cukier, hot-papryka pasta, olej sezamowy, i 2 łyżki sezamu w proszku w dużej misce. Rezerwa pozostały proszek z nasion sezamu do serwowania.
Dodać krótkie żeberka do mieszanki sosu sojowego, pocierając mieszaninę do nich.
Przenieś żebra do dużej zamykanej plastikowej torby i worka uszczelniającego, wypychając nadmiar powietrza. Marynować, schłodzone, co najmniej 8 godzin.
Przenieś żebra do szerokiego 6-do 8-kwartowego ciężkiego garnka i dodaj wodę i imbir. Dusić, szczelnie przykryte, aż żeberka będą bardzo miękkie, około 3 godzin.
Żeberka przenieść na talerz za pomocą szczypiec i zachować ciepło, pokryte folią. Odtłuścić tłuszcz z sosu i wlać sos przez sito wyłożone zwilżonym ręcznikiem papierowym do miski, a następnie wyrzucić cząstki stałe.
Podawać żeberka z sosem w płytkich miseczkach i posypać zastrzeżone zieleniną scallion i pozostałym proszkiem z nasion sezamu.
* Żeberka można marynować do 1 dnia.* Żeberka można dusić 2 dni wcześniej i schłodzić w sosie, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.
Usuń tłuszcz z sosu, następnie podgrzej, przykryj, na umiarkowanym ogniu i kontynuuj przepis.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.