Żeberka prowansalskie z Creme Fraîche puree ziemniaczane
Krótkie żeberka prowansalskie z Creme Fraîche puree ziemniaczane może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1534 kalorii, 52g białka, oraz 132g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $7.44 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 109 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Mieszanka marchwi, łodygi selera, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Żeberka prowansalskie z Creme Fraîche puree ziemniaczane, Puree Czerwone z Crème Fraîche, oraz Crème Fraîche i szczypiorek puree ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkim dużym garnku żaroodpornym na średnim ogniu.
Żeberka posypać solą i pieprzem. Pracując partiami, dodaj żeberka do garnka i dobrze brązowo, często obracając, około 8 minut na partię. Używając szczypiec, przenieś żeberka do dużej miski.
Wylać wszystkie oprócz 2 łyżki kapieli z garnka lub dodać olej w razie potrzeby odmierzyć 2 łyżki.
Dodać cebulę, posiekaną marchewkę i seler i gotować na średnim ogniu, aż warzywa będą miękkie, często mieszając, o 10 protokół.
Dodaj czosnek, mąkę i zioła prowansalskie; wymieszaj 1 minutę.
Dodaj wino i 2 szklanki bulionu; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, skrobanie się rumiane kawałki.
Dodaj pomidory z sokami i liściem laurowym. Żeberka powrotne i wszelkie zgromadzone soki do garnka. W razie potrzeby dodaj wystarczającą ilość wody do garnka, aby ledwo zakryć żebra. Doprowadzić do wrzenia.
Przykryć garnek szczelnie i przenieść do piekarnika.
Piec, aż żeberka są bardzo miękkie, mieszając od czasu do czasu, około 2 godzin 15 minut. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Lekko ostudzić, a następnie schłodzić do wystygnięcia. Przykryć i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu przed kontynuowaniem.)
Dodaj pozostałe 1/2 bulionu szklanki, obrane marchewki dziecko, i oliwki Niçois do garnka; naciśnij marchewki delikatnie zanurzyć. Przykryć, wrócić do piekarnika i kontynuować gotowanie w temperaturze 177°, aż marchew będzie miękka, o 15 protokół. Odrzuć liść laurowy.
Na półmisek przekładamy żeberka i marchewki. Namiot z folią do ogrzania. W razie potrzeby zagotować SOS, aby lekko zgęstnieć. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Polać sosem na krótkie żeberka.
Posypać natką pietruszki.
Podawać z Creme Fraîche puree ziemniaczanym
* Mieszanka suszonych ziół dostępna w sklepach z żywnością specjalistyczną oraz w sekcji przypraw na niektórych rynkach. Mieszanka suszonego tymianku, bazylii, pikantnego i nasion kopru włoskiego może być zastąpiona.
** Małe czarne oliwki utwardzone solanką; dostępne na włoskich rynkach, sklepach z artykułami spożywczymi i niektórych supermarketach.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
![Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley]()
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty