Żeberka pieczone z kasztanami i brukselką
Żeberko pieczone z kasztanami i brukselką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 567 kalorii, 41g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Na 4,84 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz brukselkę, kasztany ze słoika pakowanego próżniowo, azjatycką gruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać kasztany, można śledzić to danie główne z Tort czekoladowo-karmelowy ze złocistymi Kasztanami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Liście brukselki z Chorizo i prażonymi migdałami, Liście Brukselki I Chrupiąca Rzodkiewka Ogrodowa, oraz Granat-przepiórka szkliwiona z frytkami i brukselką.
Instrukcje
Pieczeń natrzeć 1/2 łyżki oleju i doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać dużą patelnię żaroodporną, aż będzie bardzo gorąca.
Dodać pieczeń i gotować na dużym ogniu, obracając od czasu do czasu, aż dobrze rumiane na całym, o 12 protokół.
Zdjąć z ognia i dodać masło, czosnek i tymianek. Łyżka mieszanki masła na mięso i pieczenie, fastrygowanie, przez około 20 minut, lub do momentu natychmiastowego odczytu termometr włożony w centrum rejestruje 12
W średnim rondlu z wrzącą wodą blanszujemy liście brukselki przez 20 sekund.
Odcedzić i osuszyć. Na patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju.
Dodać kasztany i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż złoty, 3 protokół.
Dodać gruszkę i liście kiełków i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Posypać pieprzem Syczuańskim i doprawić solą.
Odwiąż pieczeń i pokrój ją na ziarno w cienkie plasterki.
Dekoruj kasztanami, gruszką i brukselką.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.