Żeberka pieczone na stojąco z sosem borowikowym i boczkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego żeberka stojącego z sosem borowikowym i boczkiem. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 12 i kosztuje 7,14 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 97 g tłuszczu, oraz w sumie 1085 kalorii. 60 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest idealny do valentin day. Udaj się do sklepu i odbierz grubo zmielony pieprz, pieczeń z żeberek wołowych, sos chrzanowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczeń żeber na stojąco, farsz szpinakowo-borowikowy, SOS Irish Whiskey i krem chrzanowy, Niezawodne żeberka stojące pieczone z sosem z patelni, oraz Żeberka Stojące Pieczone Z Sosem Koniakowym.
Instrukcje
Po uruchomieniu procesora Wrzuć czosnek przez rurkę i drobno posiekaj. Zeskrobać miskę.
Dodaj tymianek, olej, sól i pieprz; zmiksuj do wklejenia. Pat pieczeń suche z ręcznikami papierowymi.
Miejsce pieczeń, kości stronie w dół, w patelni do pieczenia.
Wytnij kilka płytkich szczelin w tłuszczu. Wciśnij trochę pasty czosnkowej w szczeliny. Pozostałą pastę czosnkową pocierać na całej pieczeni. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć folią i schłodzić. Odkryć i odstawić w temperaturze pokojowej 2 godziny przed pieczeniem.)
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 232°. pieczeń wołowa 20 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do350. piecz, aż termometr włożony do wołowiny od środka góry rejestruje 125 ° F do 130 ° F dla średnio rzadkich, około 1 godziny 50 minut.
Przełożyć na półmisek; zaparkować patelnię z sokami na sos borowikowy i Boczkowy.
Niech pieczeń stać co najmniej 20 minut i do 1 godziny.
Podajemy pieczeń z sosem, śmietaną chrzanową i popoversami.
Kup najlepszą wołowinę, na jaką możesz sobie pozwolić - przynajmniej USDA Choice, najlepiej USDA Prime-i pozwól jej marynować do 36 godzin w pastie czosnkowo-ziołowej. Pieczenie klasy Premium można zamówić dla Ciebie w dowolnym dziale mięsnym supermarketu.