Żeberka glazurowane klonem
Klonowy Glazurowany Spareribs to przepis bezglutenowy i bezmleczny z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 36 g białka , 54 g tłuszczu i łącznie 810 kalorii . Za 3,13 USD za porcję ten przepis pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w dziesiątkę. Ten przepis z Taste of Home wymaga proszku curry, musztardy dijon, sosu worcestershire i zielonej cebuli. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i jest przygotowywany w około 1 godzinę i 45 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 60% . Podobne przepisy obejmują Cornmeal and Green Peppercorn Crusted Spareribs , Cranberry and Orange Juice Spareribs i Grilled Spareribs With Birmingham Bbq Sauce .
Instrukcje
Połóż żeberka, stroną mięsną do góry, na kratce w natłuszczonej blasze do pieczenia o wymiarach 15 cali x 10 cali x 1 cal. Przykryj blachę szczelnie folią.
Piec w temperaturze 350° przez 1-1/4 godziny lub do miękkości; odcedzić.
W międzyczasie wymieszaj następne dziewięć składników w małym rondelku. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
Za pomocą szczypiec z długą rączką zwilż ręcznik papierowy olejem do gotowania i lekko posmaruj ruszt grilla. Grilluj żeberka, przykryte, na średnim ogniu lub piecz w odległości 4 cali od ognia przez 15-20 minut, od czasu do czasu smarując glazurą.
Przed podaniem posypać ziarnami sezamu.