Żeberka Buffalo z polewą pomidorową
Żeberka Buffalo z pomidorową Polewą to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 222 kalorie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz ocet jabłkowy, pasta pomidorowa, żeberka zapasowe buffalo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Żeberka wieprzowe z polewą pomarańczowo-pomidorową, Grill: ananasowo-duszone żeberka z miodowo-czosnkowym polewą pomidorową, oraz Czerwone Wino-Duszone Żeberka Buffalo.
Instrukcje
Umieść żeberka w dużej patelni do pieczenia, mięsisty bok do góry. Żeberka doprawiamy solą i czarnym pieprzem i posypujemy posiekanym czosnkiem.
Wlać wermut na żeberka. Przykryć folią i piec przez 2 godziny.
Tymczasem w małej miseczce połącz mielony czosnek z octem, pastą pomidorową, pokruszoną czerwoną papryką, 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu.
Podnieść temperaturę piekarnika do 40
Zeskrobać czosnek z żeber i wyrzucić płyn na patelnię. Ustaw żeberka na stojaku w patelni do pieczenia, mięsisty bok do góry, i rozłożyć jedną czwartą glazury octu na górze.
Piec w górnej trzeciej części piekarnika przez 1 godzinę i 20 minut, szczotkując żeberka co 20 minut; żeberka powinny być miękkie i głęboko szkliwione.
Odstawić na 5 minut przed cięciem między żebrami i porcji.