Żeberka BBQ pieczone w piekarniku
Przepis pieczone w piekarniku żeberka BBQ mogą być wykonane w około 3 godziny i 30 minut. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis serwuje 8 i kosztuje $2.01 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 36g białka, 54g tłuszczu i w sumie 772 kalorii. 689 osób próbowało i polubiło ten przepis. Sprawdza się jako dość tanie danie główne. Ten przepis od Allrecipes wymaga brązowego cukru, octu, keczupu i wody. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Żeberka BBQ pieczone w piekarniku, Żeberka BBQ pieczone w piekarniku, oraz Żeberka BBQ pieczone w piekarniku są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W dużej misce wymieszaj cebulę, keczup, wodę, sól, sos Worcestershire, ocet, brązowy cukier i musztardę. Podziel żebra pośrodku między kościami.
Podgrzej dużą, lekko naoliwioną patelnię na średnim ogniu.
Dodaj żeberka i smaż, aż się zrumienią. Może to być konieczne w kilku partiach.
Umieść żeberka w jednej warstwie w dwóch formach do pieczenia lub naczyniach żaroodpornych.
Żeberka polać połową sosu, resztę odstawić.
Piec żeberka w nagrzanym piekarniku przez 3 godziny. Obróć i podlać mięso co dwadzieścia minut z pozostałym sosem, używając całego sosu o dwie godziny. Kontynuuj obracanie i fastrygowanie żeberek za pomocą sosu na patelni podczas ostatniej godziny pieczenia.
Polecane wino: Pinot Noir, Shiraz, Zinfandel
Żeberka grillowe działają naprawdę dobrze z Pinot Noir, Shiraz i Zinfandel. Żeberka wieprzowe i inne wieprzowiny z grilla ze słodko-pikantnymi sosami dobrze komponują się z tymi czerwonymi winami. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 45 dolarów.
![Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir]()
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym z serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) idealną pogodę podczas Setu, co pozwoliło na mocne, zrównoważone zbiory. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe, a dojrzewanie było dość szybkie; jednak Nietypowo chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez skoków ciepła, a winogrona zachowały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć wspaniały owocowy charakter, świeżą kwasowość i taninową strukturę oraz solidną głębokość.