Żabnica z kapustą Sabaudzką i jagodami jałowca jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $8.22 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 450 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Mieszanka ginu, wina, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć gin można śledzić to danie główne z Gin & Tonic sorbet jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak z piwem i jagodami jałowca, Pieczony łosoś na kapuście z jagodami jałowca, oraz Kury polne z pancettą, jagodami jałowca i burakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 149°. Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Garnek
2
Aby Beurre blanc: w średnim rondlu, doprowadzić szalotki, wino, ocet, gin, rozdrobnione jagody jałowca, i czarny pieprz do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, aż zredukowane do filiżanki, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody Jałowca
Beurre Blanc
Pieprz Czarny
Szalotka
Ocet
Wino
Gin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
W międzyczasie dodaj kapustę i ziemniaki do garnka z wrzącą wodą i blanszuj do miękkości, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Kapusta
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Przełożyć na durszlak, aby spuścić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
5
Po zakończeniu redukcji beurre blanc, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i dodać masło, 1 kawałek na raz, ubijając aż tylko stopiony przed dodaniem więcej. Sos powinien mieć konsystencję holenderskiego sosu. Przecedzić Beurre blanc przez sito o drobnych oczkach, naciskając na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej płynu i smaku. Doprawić do smaku solą i przykryć do ogrzania (SOS pęknie, jeśli zrobi się zbyt gorący lub zbyt zimny).
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
SOS Hollandaise
Masło
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Sito
6
Żabnica umyć, osuszyć, doprawić solą i pieprzem. W średnim żeliwnym garnku lub holenderskim piekarniku gotuj boczek na średnim ogniu, aż będzie przezroczysty (dostosuj ciepło ,aby nie brązowieł), od 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Żabnica
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
7
Dodaj cebulę, liście laurowe i całe jagody jałowca i gotuj, mieszając, aż cebula będzie przezroczysta, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody Jałowca
Liście Laurowe
Cebula
8
Dodaj kapustę i ziemniaki, polej warzywa beurre blanc i ułóż żabnicę na wierzchu (przekrój ogon żabnicy w poprzek, jeśli jest zbyt długi na garnek). Przykryj garnek i przenieś do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Beurre Blanc
Warzywa
Żabnica
Ziemniak
Kapusta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Garnek
9
Dusić, aż ryba jest gotowane przez, 25 do 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
10
Udekoruj plasterkami rzodkiewki, jeśli używasz, i podawaj.
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.