Żabnica z kapustą Sabaudzką i jagodami jałowca

Żabnica z kapustą Sabaudzką i jagodami jałowca
Żabnica z kapustą Sabaudzką i jagodami jałowca jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $8.22 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 450 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Mieszanka ginu, wina, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć gin można śledzić to danie główne z Gin & Tonic sorbet jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak z piwem i jagodami jałowca, Pieczony łosoś na kapuście z jagodami jałowca, oraz Kury polne z pancettą, jagodami jałowca i burakami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 149°. Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
2
Aby Beurre blanc: w średnim rondlu, doprowadzić szalotki, wino, ocet, gin, rozdrobnione jagody jałowca, i czarny pieprz do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, aż zredukowane do filiżanki, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
Beurre BlancBeurre Blanc
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
WinoWino
GinGin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
W międzyczasie dodaj kapustę i ziemniaki do garnka z wrzącą wodą i blanszuj do miękkości, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
KapustaKapusta
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Przełożyć na durszlak, aby spuścić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
5
Po zakończeniu redukcji beurre blanc, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i dodać masło, 1 kawałek na raz, ubijając aż tylko stopiony przed dodaniem więcej. Sos powinien mieć konsystencję holenderskiego sosu. Przecedzić Beurre blanc przez sito o drobnych oczkach, naciskając na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej płynu i smaku. Doprawić do smaku solą i przykryć do ogrzania (SOS pęknie, jeśli zrobi się zbyt gorący lub zbyt zimny).
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
SOS HollandaiseSOS Hollandaise
MasłoMasło
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
SitoSito
6
Żabnica umyć, osuszyć, doprawić solą i pieprzem. W średnim żeliwnym garnku lub holenderskim piekarniku gotuj boczek na średnim ogniu, aż będzie przezroczysty (dostosuj ciepło ,aby nie brązowieł), od 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ŻabnicaŻabnica
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
7
Dodaj cebulę, liście laurowe i całe jagody jałowca i gotuj, mieszając, aż cebula będzie przezroczysta, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
Liście LauroweLiście Laurowe
CebulaCebula
8
Dodaj kapustę i ziemniaki, polej warzywa beurre blanc i ułóż żabnicę na wierzchu (przekrój ogon żabnicy w poprzek, jeśli jest zbyt długi na garnek). Przykryj garnek i przenieś do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Beurre BlancBeurre Blanc
WarzywaWarzywa
ŻabnicaŻabnica
ZiemniakZiemniak
KapustaKapusta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
9
Dusić, aż ryba jest gotowane przez, 25 do 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
10
Udekoruj plasterkami rzodkiewki, jeśli używasz, i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
RzodkiewkaRzodkiewka
11
artykuł var
12
Typ_27_data = {};
13
artykuł
14
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia25
Magazyn