Żabnica owinięta boczkiem
Żabnica owinięta boczkiem jest bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis z 4 porcjami. Na $2.9 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 599 kalorii, 41g białka, oraz 46 g tłuszczu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, vinaigrette, rashers sucho-utwardzany bez skórki smugowany bekon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 236 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest solidne. Eskarole-zawinięte Żabnica w sosie pomidorowo-oliwkowym, Duszona Żabnica Z Boczkiem I Pomidorami, oraz Schab z królika zawinięty w boczek z sosem truskawkowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Ułożyć 1 filet z ogona żabnicy na desce, posypać liśćmi tymianku i doprawić.
Drugi filet połóż na wierzchu zwężającą się końcówką w przeciwnym kierunku, tak aby każdy koniec miał JEDEN gruby i jeden cienki koniec przycięty razem.
Ułóż boczek na desce, lekko nakładając się na siebie i umieść żabnicę w środku. Owinąć rybę w wysypki, aby mocno trzymała się razem.
Rozgrzać grill przez 3-5 minut. Wyłóż patelnię grillową, połóż na niej żabnicę, a pod spodem boczek.
Grillować przez około 7-10 minut, aż boczek zacznie chrupać, następnie ostrożnie obrócić i gotować przez kolejne 7-10 minut. Jednocześnie grilluj połówki pomidorów. Gdy tylko Żabnica poczuje jędrność po naciśnięciu na wierzchu, zdejmij i pozostaw na 5 minut. Zapisz wszelkie soki z patelni z papieru i skropić do vinaigrette.
Pokrój żabnicę w medaliony, lekko po przekątnej. Sałatkę z rukoli wymieszać z winegretem i sokami i podzielić na cztery talerze.
Ułożyć żabnicę na wierzchu, doprawić pieprzem i podawać pomidory. Ładnie z młodymi ziemniakami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla Żabnicy. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.