Żabnica na parze: Polpo w Umido
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Żabnica na parze: Polpo w Umido może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 201 kalorii. Ten przepis służy 6. Na $3.9 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz kawałek laski cynamonu, cebula, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Żabnica na parze: Polpo w Umido, Duszona Żabnica: Codan w Umido, oraz Insalata di Calamari e Polpo (Sałatka z owoców morza na ciepło).
Instrukcje
W rondlu na średnim ogniu, delikatnie pocić czosnek w oliwie z oliwek, aż będzie bardzo miękki, ale nie rumiane.
Dodaj cebulę i kontynuować gotowanie 5 do 7 protokół, aż cebula jest miękka i brązowieje. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości i dodać połówki pomidorów, ściąć boki w dół. Gotować pomidory, obracając często, aż uwolnią swoje soki i są bardzo miękkie.
Wymieszać natkę pietruszki, płatki czerwonej papryki, sól, pieprz i cynamon, przykryć patelnię i gotować przez 15 minut, aż sos będzie gęsty i aromatyczny.
Usuń laskę cynamonu i przepchnij sos przez sito o drobnych oczkach lub młyn warzywny lub proces do grubego puree. Powrót sos do wypłukanej patelni na średnim ogniu.
Pokrój żabnicę na 6 porcji i dodaj do gotującego się sosu. Gotować, obracając kawałki ryby, aż ryba jest gotowane przez, ale nadal firma, o 7 do 10 protokół.
Wyjąć z ognia i podawać natychmiast, SOS łyżką na kawałki ryb.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.