Żabnica na parze: Polpo w Umido
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Żabnicę na parze: Polpo w Umido. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje $3.9 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 201 kalorii. Mieszanka płatków pieprzu, cebula, Żabnica, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Duszona Żabnica: Codan w Umido, Polpo alla griglia (ośmiornica z grilla), oraz Insalata di Calamari e Polpo (Sałatka z owoców morza na ciepło) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu na średnim ogniu, delikatnie pocić czosnek w oliwie z oliwek, aż będzie bardzo miękki, ale nie rumiane.
Dodaj cebulę i kontynuować gotowanie 5 do 7 protokół, aż cebula jest miękka i brązowieje. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości i dodać połówki pomidorów, ściąć boki w dół. Gotować pomidory, obracając często, aż uwolnią swoje soki i są bardzo miękkie.
Wymieszać natkę pietruszki, płatki czerwonej papryki, sól i pieprz, do smaku, i cynamon. Przykryć patelnię i gotować przez 15 minut, aż sos będzie gęsty i aromatyczny.
Usuń laskę cynamonu i przepchnij sos przez sito o drobnych oczkach lub młyn warzywny lub proces do grubego puree.
Dodać sos do czystej patelni i umieścić na średnim ogniu.
Pokrój żabnicę na 6 porcji i dodaj do gotującego się sosu. Gotować, obracając kawałki ryby aż gotowane przez, ale nadal firma, o 7 do 10 protokół.
Rybę wyjąć na półmisek z sosem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Scarpetta Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Scarpetta Pinot Grigio]()
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.