Żabnica i małż Bourride jest bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 329 kalorii. Na 5,36 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, liście bazylii, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bourride z cytryną Aïoli, Bourride (gulasz rybny z AÃoli), oraz Bourride Sètoise-Prowansalska Zupa Rybna Z Aïoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ćwiartki ziemniaków, następnie przykryć 1 cal osoloną zimną wodą w rondlu 3-quart i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż po prostu miękkie, 7 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Odcedzić w durszlaku, następnie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
3
Pory umyć w misce z zimną wodą, mieszając wodę, aby rozluźnić piasek, i podnieść pory z wody na sito, aby osuszyć. Pat dry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Cukierki Peachie-o
4
Osuszyć żabnicę i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Żabnica
5
Rozgrzać olej w głębokiej patelni 12-calowej ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż do gorąca, ale nie palenie, a następnie smażyć monkfish lekko ze wszystkich stron, aż złoty, o 2 łącznie minut (ryby nie będą gotowane przez).
Składniki, których będziesz potrzebować
Żabnica
Ryby
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Przełóż rybę na talerz za pomocą szczypiec.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
7
Podgrzać 2 łyżki oleju z powolnie duszonych pomidorów na patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie podsmażyć pory, koper włoski, i szalotki, mieszając, aż zmiękną i krawędzie zaczynają brązowieć, 4 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Pomidor
Koper Włoski
Por
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Dodać pokrojony czosnek i podsmażyć, mieszając, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
9
Dodaj małże, wino, woda, płatki czerwonej papryki, Skórka, i połówki pomidorów i gotować, pod przykryciem, aż małże są w pełni Otwarte, 6 do 10 minut, sprawdzanie co minutę po 6 minutach i usuwanie Małży, jak całkowicie otworzyć. (Należy wyrzucić małże, które nie zostały otwarte po 10 minutach.) Za pomocą szczypiec, przenieść małże do dużej miski lub zupy tureen.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Pomidor
Małże
Woda
Zupa
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
Cukierki Peachie-o
10
Dodaj Żabnica i ziemniaki na patelni i dusić, pokryte, aż ryba jest po prostu gotowane przez, 4 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żabnica
Ziemniak
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Zdjąć z ognia i wymieszać z bazylią i pietruszką. Doprawić solą i zalać małż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Bazylia
Małże
Sól
12
Podczas gotowania żabnicy pocieraj po jednej stronie każdego tosta pociętą stroną połowicznego ząbka czosnku. Podziel bourride na 4 płytkie miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki Czosnku
Żabnica
Tosty
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
13
Dodać grzankę czosnkową i top z łyżką każdego z aïoli i tapenade.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.