Świąteczny Pudding Ryżowy (Riskrem)
Świąteczny Pudding ryżowy (Riskrem) to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Ten deser ma 466 kalorii, 8G białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz śmietanę do ubijania, migdały, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 33%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Świąteczny Pudding Ryżowy, Świąteczny Pudding Ryżowy, oraz Szwedzki Świąteczny Pudding Ryżowy.
Instrukcje
W 3-do 4-quart nonstick patelni, gotować na wolnym ogniu mleko, ryż, 1/2 szklanki cukru, i sól, mieszając często, aż ryż jest miękki do ugryzienia i mieszanina zgęstnieje, o 30 protokół.
Dodaj ekstrakt migdałowy.
Wlać do dużej miski i ostudzić do letniego, mieszając od czasu do czasu, 15 do 20 protokół.
W międzyczasie, piec migdały w 9-calowej patelni ciasto aż złoty pod Skórki (złamać jeden, aby sprawdzić), o 10 protokół. Rezerwować jeden migdał (patrz uwaga powyżej); posiekać Pozostałe.
W blenderze wirować maliny, aż będą gładkie. Wcisnąć czysty przez drobny sitko druciane ustawione nad miską; wyrzucić nasiona. Słodzić czystym cukrem do smaku (1 do 2 łyżek stołowych).
W misce, z mikserem na dużej prędkości, ubij śmietanę, aż uformują się miękkie szczyty. Złóż bitą śmietanę, jeden cały migdał, a posiekane migdały do chłodnej mieszaniny ryżu tylko do wymieszania. Łyżka do ośmiu misek.
Krótko przed podaniem podgrzać konserwy w kuchence mikrofalowej na pełnej mocy (100%) Tylko do nagrzania. Jeśli mieszanina jest zbyt gęsta, aby wlać, ubij trochę gorącej wody.
Konfitury i sos malinowy na budyniu.