Świąteczny kurczak Cordon Bleu
Przepis na świątecznego kurczaka Cordon Bleu można przygotować w około 1 godzinę . Za 2,15 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 526 kalorii , 37 g białka i 21 g tłuszczu . Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób. Dzięki temu przepisowi Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Jeśli masz pod ręką bułkę tartą, mąkę, paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 58% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Kurczak Cordon Bleu , Kurczak Cordon Bleu i Kurczak Cordon Bleu .
Instrukcje
Spłaszcz pierś kurczaka do 1/4 cala. grubość; Na każdą warstwę ułożyć po jednym kawałku szynki i jednym kawałku sera.
Zwiń każdą bułkę galaretkową, zaczynając od krótszego boku; zabezpieczyć wykałaczkami.
W płytkiej misce wymieszaj mąkę, sól i paprykę. W drugiej misce ubij jajko i mleko.
Do trzeciej miski włóż bułkę tartą. Obtocz kurczaka w mieszance mąki, zanurz w mieszance jajek, a następnie obtocz w bułce tartej.
Na patelni, na średnim ogniu, podsmaż kurczaka na maśle.
Dodać bulion i pietruszkę. Przykryj i gotuj na średnim ogniu przez 40–50 minut lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 170°.
Połóż ryż na półmisku; na wierzch połóż kurczaka i trzymaj w cieple.
Połącz zupę i śmietanę; podgrzać, ale nie gotować.
Podawać z kurczakiem i ryżem.