Świąteczne Trufle Czekoladowe

Świąteczne Trufle Czekoladowe
Świąteczne Trufle czekoladowe to bezglutenowe i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 61 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 40 i kosztuje 26 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 34 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz czekoladę, Likier grand marnier, śmietanę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Trufle Czekoladowe {Wakacyjna Klasyka}, Świąteczne Trufle, oraz Świąteczne Trufle Serowe.

Instrukcje

1
Drobno posiekać 8 uncji czekolady i umieścić w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Połącz skórkę pomarańczową i śmietanę w małym rondlu i doprowadź do wrzenia. Przecedzić krem z pomarańczy na czekoladę i pozostawić na minutę. Delikatnie mieszaj trzepaczką (nie bij, bo włączysz powietrze), zaczynając od środka i przechodząc do krawędzi, aż ganache będzie gładki. W przypadku użycia Wymieszać Likier.Przykryj miskę plastikową folią i pozostaw do Ustawienia w temperaturze pokojowej, aż będzie wystarczająco gruba, aby utrzymać jej kształt, około 2 godzin.Korzystanie torba ciasta z 3/8-calowy otwór końcówki lub za pomocą małej miarki cookie (w tym przypadku trufle będą znacznie większe), rury lub miarka kopce (o 3/4 cala wysokości i 3/4 cala szerokości, jeśli rurociągów) na pergaminu pokryte blachy do pieczenia.Przechowywać w lodówce do firmy, o 15 minut.Tymczasem stopić pozostałe 3 uncje czekolady. W rękawiczkach pokryj dłoń roztopioną czekoladą i delikatnie pokryj każdą schłodzoną truflę. Natychmiast wrzucić pokryte trufle w proszku czekoladowym widelcem.Przechowuj trufle w hermetycznym pudełku w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
TrufleTrufle
(z Kartonu)(z Kartonu)
Owocowy Roll-upOwocowy Roll-up
1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia0
Magazyn