Świąteczne Pudełko Tort
Świąteczne pudełko tort wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 346 kalorii. Ten przepis służy 10. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz przepis waniliowy lukier, cukier musujący, cukier puder, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 29%. Podobne przepisy to Świąteczny Prezent Tort, Torty Na Prezenty Świąteczne, oraz Ciasto Na Ciasteczka Na Świąteczny Prezent.
Instrukcje
Wytnij 1 (12-x 1-calowy) pasek i 1 (12-x 1/2-calowy) pasek z kawałka kartonu lub płyty plakatowej.
Rozłóż 1 kawałek na lekko posypanej mąką powierzchni; delikatnie tocz, aby nacisnąć linie zagięcia.
Pokrój piecrust na pół; rezerwy i odstawić jedną połowę. Używając kartonowego szablonu 12-x 1/2 cala jako prowadnicy, zacznij od prostej krawędzi połowy kawałka; i wytnij 8 pasków (1/2 cala szerokości).
Wytnij każdy z 8 pasków na tak wiele 3-calowych kawałków, jak to możliwe. Będziesz potrzebował łącznie 20 sztuk (3 x 1/2 cala). Zbierz wszystkie resztki i odstaw na bok.
Ułóż wycięte kawałki na blasze do pieczenia.
Piec w 425 przez 4 minuty lub do złotego koloru. Cool 10 minut na stojaku drucianym. Górną część każdego ciepłego ciasta zanurzyć w cukrze pudrze.
Pozostaw do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.
Rozłóż drugi kawałek na lekko posypanej mąką powierzchni; delikatnie tocz, aby nacisnąć linie zagięcia.
Ubij razem 1 duże jajko i 2 łyżki wody.
Mieszankę jajek lekko posmarować piecrust.
Posypać kawałki równomiernie 1/2 szklanki drobno posiekanych orzechów pekan i 2 łyżki białego cukru musującego. Używając szablonu kartonowego o wymiarach 12 x 1 cala, Wytnij piecrust na paski o szerokości 1 cala. Powtórz procedurę z zarezerwowanym kawałkiemrust pół, posypując 1/4 szklanki orzechów i 1 łyżką cukru musującego.
Wytnij 4 paski na 9 1/2-x 1-calowe kawałki.
Wytnij pozostałe paski na jak najwięcej 3-calowych kawałków, jak to możliwe. Będziesz potrzebować w sumie 20 sztuk (3 x 1 cal).
Ułóż pokrojone kawałki na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia.
Piec w 425 przez 5 minut lub do złotego koloru. Schłodzić na stojaku z drutu.
Aby zrobić znaczniki prezentowe, zwinąć zarezerwowane skrawki piecrust do grubości 1/8 cala na lekko posypanej mąką powierzchni. Za pomocą foremki do ciastek 2 1/2 do 3 cali Wytnij dekoracyjne kształty z piecrust. Naciśnij koniec plastikowej Słomki do picia w każdym znaczniku, tworząc okrągły otwór.
Lekko posmarować mieszanką jajeczną i posypać cukrem.
Piec w 425 przez 5 minut lub do złotego koloru.
Przygotuj pół przepis waniliowy lukier maślany. Ostrożnie rozprowadzić niewielką ilość lukru na odwrocie każdego kawałka ciasta. Delikatnie naciśnij 1 (9,5 cala) kawałek ciasta poziomo z każdej strony ciasta, aby utworzyć krawędź pokrywy pudełka. Delikatnie nacisnąć 3-calowe kawałki ciasta, na przemian kawałki orzecha pekan i cukru pudru, z każdej strony ciasta w pionowy wzór.
Wierzch ciasta posypać 1/2 szklanki drobno posiekanych, opiekanych orzechów pekan i 2 łyżkami białego cukru musującego. W razie potrzeby użyj pozostałego lukru, aby dodać dekoracyjny wzór do znacznika upominkowego lub do rur wąską obwódkę wokół dna ciasta.
Dekoruj wierzch złotą i srebrną wstążką z drutu; świeża mięta i czerwone kawałki czekolady pokryte cukierkami.