Świąteczne Ciasto Żurawinowe

Świąteczne Ciasto Żurawinowe
Świąteczne ciasto żurawinowe to Południowy deser. Oglądasz swoją figurę? Ten wegetariański przepis lacto ovo ma 250 kalorii, 4G białka, oraz 15g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 16 i kosztuje 58 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci smak domu. Udaj się do sklepu i podnieś jajka, mąkę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 10 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 20%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Świąteczny Dip Żurawinowy, Świąteczny Napój Żurawinowy, oraz Świąteczna Sałatka Żurawinowa.

Instrukcje

1
W misce masło śmietankowe i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodaj jajka; dobrze ubij.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
3
Połącz suche składniki; dodaj do kremowej mieszanki na przemian z maślanką. Dodaj żurawinę, daktyle i orzechy pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
Czy Lukier Kokosowo-orzechowyCzy Lukier Kokosowo-orzechowy
DaktyleDaktyle
4
Rozłóż na natłuszczonym i posypanym mąką 10 cali. patelnia do rur.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
5
Piec w temperaturze 350° przez 60-70 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Schłodzić na patelni przez 10 minut. W międzyczasie do glazury podgrzej sok pomarańczowy i cukier w małym rondelku, aż cukier się rozpuści. Odwróć ciasto na talerz do serwowania. Wykałaczką dziurkuj w cieście. Łyżka glazury na ciasto. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
PunchPunch
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
6
W razie potrzeby udekoruj miętą i żurawiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Ciasto naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować Faire La Fete Cremant de Limoux. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
Faire La Fete Cremant de Limoux
Faire La Fete Cremant de Limoux
Jasnozłoty kolor z żywymi aromatami i smakami pieczonego jabłka, białej wiśni i bezy cytrynowej. Od wykwintnego kawioru i ostryg po popcorn, Faire la Fête to wszechstronne wino, które dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw i kuchni. Spróbuj z azjatycką sałatką gruszkową, pikantnymi bułeczkami z tuńczyka lub kotletami wieprzowymi i musem jabłkowym.Mieszanka: 70% Chardonnay, 20% Chenin Blanc, 10% Pinot Noir
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn