Świąteczne Ciasto Żurawinowe
Świąteczne ciasto żurawinowe to Południowy deser. Oglądasz swoją figurę? Ten wegetariański przepis lacto ovo ma 250 kalorii, 4G białka, oraz 15g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 16 i kosztuje 58 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci smak domu. Udaj się do sklepu i podnieś jajka, mąkę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 10 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 20%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Świąteczny Dip Żurawinowy, Świąteczny Napój Żurawinowy, oraz Świąteczna Sałatka Żurawinowa.
Instrukcje
W misce masło śmietankowe i cukier.
Dodaj jajka; dobrze ubij.
Połącz suche składniki; dodaj do kremowej mieszanki na przemian z maślanką. Dodaj żurawinę, daktyle i orzechy pekan.
Rozłóż na natłuszczonym i posypanym mąką 10 cali. patelnia do rur.
Piec w temperaturze 350° przez 60-70 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Schłodzić na patelni przez 10 minut. W międzyczasie do glazury podgrzej sok pomarańczowy i cukier w małym rondelku, aż cukier się rozpuści. Odwróć ciasto na talerz do serwowania. Wykałaczką dziurkuj w cieście. Łyżka glazury na ciasto. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 8 godzin.
W razie potrzeby udekoruj miętą i żurawiną.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować Faire La Fete Cremant de Limoux. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![Faire La Fete Cremant de Limoux]()
Faire La Fete Cremant de Limoux
Jasnozłoty kolor z żywymi aromatami i smakami pieczonego jabłka, białej wiśni i bezy cytrynowej. Od wykwintnego kawioru i ostryg po popcorn, Faire la Fête to wszechstronne wino, które dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw i kuchni. Spróbuj z azjatycką sałatką gruszkową, pikantnymi bułeczkami z tuńczyka lub kotletami wieprzowymi i musem jabłkowym.Mieszanka: 70% Chardonnay, 20% Chenin Blanc, 10% Pinot Noir