Świąteczne Ciasteczka Cukrowe
Świąteczne ciasteczka cukrowe zajmuje około około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 108 kalorii. Ten przepis służy 60 i kosztuje 11 centów za porcję. Wiele osób naprawdę lubi ten deser. Ten przepis jest lubiany przez 380 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Boże Narodzenie. Ten przepis z prostych przepisów wymaga mąki uniwersalnej, ekstraktu waniliowego, jimmies i mleka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Świąteczne Ciasteczka Cukrowe, Świąteczne Ciasteczka Cukrowe, oraz Świąteczne Ciasteczka Cukrowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić ciasto: w dużej misce energicznie ubić suche składniki-mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.
Użyj miksera, aby wymieszać zmiękczone masło, jajko, śmietanę do ubijania i ekstrakt z wanilii. Beat aż dobrze wymieszane.
Schłodzić ciasto przez kilka godzin.
Rozwałkować ciasto: oderwać kawałek ciasta wielkości pomarańczy i poklepać go płasko w dłoni.
Posypać lekko mieszanką mąka / cukier (użyj proporcji 2/1 mąki do cukru: 4 łyżki mąki zmieszanej z 2 łyżkami cukru).
Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj ciasto na posypanej mąką desce lub między papierem woskowym. Mąka obie strony ciasta podczas walcowania, więc ciasto będzie łatwo podnieść z płyty podczas cięcia.
Rozwałkuj do grubości około 1/4 cala.
Wytnij kształty ciastek: użyj foremek do ciastek, aby wyciąć kształty ciastek.Jeśli rozwałkowane ciasto stanie się zbyt miękkie, schłodzić je w lodówce przez 5 do 10 minut przed kontynuowaniem.
Umieść kształty ciastek na wyłożonej silpatem lub nieosmarowanej blasze ciastek.
Piec 5-8 minut w temperaturze 204°.
Usuń ciasteczka z piekarnika, gdy tylko zobaczysz, że zmieniają kolor u podstawy ciastka.
Niech ostygnie całkowicie.
Zrób lukier: użyj miksera, aby ubić składniki lukru-Crisco lub masło, cukier cukierniczy, mleko, ekstrakt waniliowy - do uzyskania gładkiej konsystencji.
Jeśli lukier jest zbyt gęsty, aby równomiernie się rozprowadzał, dodaj niewielkie ilości mleka i dokładnie mieszaj, aż lukier będzie konsystencją, którą wolisz.
Rozdziel na różne miseczki, dodaj barwnik spożywczy, aby uzyskać różne kolory.
Rozłóż lukier na ciastkach za pomocą noża do masła lub pędzla do ciasta, użyj urządzenia do dekorowania ciasta, aby dodać dekoracyjne akcenty.
Jeśli chcesz, aby cukierki dekorujące typu posypka przyklejały się, posmaruj ciastko przezroczystym syropem Karo, a następnie posyp.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Moscato Dasti, Port, Prosecco
Cream Sherry, Madera i Moscato d ' Asti są doskonałym wyborem dla ciastek z cukrem. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.