Świąteczna zapiekanka z pochrzynem i dynią Mark's

Wakacyjna zapiekanka Mark's Yam and Acorn Squash to bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis na 4 porcje. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka, 29 g tłuszczu i łącznie 627 kalorii. Za 3,19 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką mąkę ryżową, bazylię, korzeń imbiru i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 64% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Zupa z pieczonej dyni i granatów, Serowa zapiekanka z kurczakiem, brokułami i ryżem w świątecznym pudełku oraz Serowe kurczaki, brokuły i ryżowa zapiekanka i świąteczne pudełko z żołędziami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Napełnij naczynie do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali 1/2 cala wody.
W naczyniu ułożyć połówki kabaczka żołędziowego, przecięciem do dołu; ułóż kawałki batatu wokół dyni. Przykryj szczelnie folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż dynia i bataty będą miękkie, około 45 minut.
W międzyczasie w rondelku wymieszaj ocet balsamiczny, dżem morelowy i sok z granatów. Wymieszaj pieczoną paprykę, czosnek, imbir i proszek pięciu przypraw. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu, aż sos zredukuje się do połowy pierwotnej objętości, czyli około 15 minut.
Wymieszaj mąkę ryżową i mleko kokosowe. Wróć do wrzenia i gotuj jeszcze 10 minut. Trzymaj się ciepło.
Gdy dynia będzie miękka, odlej wodę i włóż bataty do miski miksującej. Do miski zeskrob dynię i rozgnieć ją z batatami na gładką masę.
Dodaj sos z pieczonej papryki i kontynuuj ubijanie, aż składniki dobrze się połączą.
Przełóż do naczynia do serwowania i posyp posiekanymi orzechami włoskimi.
Podawać udekorować pestkami granatu i świeżą bazylią.