Świąteczna tarta z ciecierzycy Dreena
Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 551 kalorii. Jeśli $2.29 za porcję spada twój budżet, świąteczna tarta z ciecierzycy Dreeny może być doskonałą wegańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Mieszanka ciecierzycy, oliwa z oliwek, pie shell, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Świąteczna Tarta Owocowa, Świąteczna Tarta Owocowa, oraz Czekoladowe ciasto dyniowe Dreena.
Instrukcje
Dodaj olej, cebula, seler, czosnek, sól i pieprz na patelni na średnim ogniu. Gotować przez 7-9 minut, aż cebula zmięknie.
W maszynce dodać ciecierzycę (z wyjątkiem zarezerwowanej 1/4 szklanki), orzechy włoskie, sok z cytryny, tamari i sól, i pulse lekko posiekać (nie puree).
Wyjąć około 1/2 mieszaniny z Robot kuchenny i odstawić.
Dodaj podsmażoną mieszaninę, sok z cytryny, tamari i sól morską do procesora z drugą połową mieszaniny ciecierzycy / orzecha włoskiego i puree, aż będzie gładka.
Przełożyć puree do dużej miski i wymieszać ze szpinakiem, żurawiną, tymiankiem, zarezerwowaną posiekaną mieszanką ciecierzycy / orzecha włoskiego i zarezerwowaną całą ¼ szklanki ciecierzycy.
Przenieść mieszaninę do pie shell, wygładzając równomiernie rozprowadzić.
Połączyć olej i tamari, i pędzla lub rozłożone na szczycie napełniania.
Posypać świeżym tymiankiem i orzechami włoskimi.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 400 stopni przez 33-38 minut, aż tarta będzie lekko zarumieniona na brzegach i wierzchu.
Podawać z sosem żurawinowym, łyżką skropioną olejem / zawiesiną octu balsamicznego lub innym sosem do wyboru.
Więcej Wegańskie Przepisy Dziękczynienia
Zielona Fasolka Pieczona Cytrynowo
Pieczone Słodkie Ziemniaki
Tradycyjny Sos Żurawinowy
Ciasto Czekoladowo-Dyniowe