Świąteczna gęś Shirley Balboa

Need a bezmleczne i wegetariańskie przystawki? Świąteczna gęś Shirley Balboa może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 28 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka kurczaka bulion, mąka, sól i pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Jest dostarczany przez SippitySup. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Shirley ' s Date Nut Pinwheels-Christmas, Pieczona Świąteczna Gęś, oraz Gęś z przeszłości Bożego Narodzenia.
Instrukcje
Ostrożnie nakłuj gęsią skórę ze wszystkich stron szaszłykiem, uważając, aby nie przebić ciała. Napełnij garnek wystarczająco duży, aby utrzymać Gęś 2/3 pełną wody i doprowadzić do wrzenia. Zanurz stronę szyi ptaka w dół przez 1 minutę, aż na gęsi pojawi się gęsia skórka. Obróć stronę gęsiego ogona w dół i powtórz proces.
Wyjąć gęś z garnka i odcedzić.
Umieść pierś na stojaku w dużej patelni do pieczenia. Umieścić w lodówce, odkryte, do wysuszenia skóry przez 24 do 48 godzin.Gdy jest gotowy do pieczenia.
Wyjąć gęś z lodówki. Gdy jest jeszcze zimno, użyj ostrego noża, aby wyciąć krzyżowy wzór haszyszu w skórze piersi, uważając, aby uniknąć cięcia miąższu.
Niech Gęś osiągnie temperaturę pokojową przed kontynuowaniem.Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Gęś posypać do środka i na zewnątrz solą i pieprzem.
Umieść szałwię i gęsią wątrobę w jamie. Uszczelnić ubytki sznurkiem kuchennym i umieścić bok piersi gęsi na stojaku w patelni do pieczenia.Piecz ptaka 1 ½ godziny w nagrzanym piekarniku; w tym czasie nie otwieraj drzwi piekarnika. Po tym czasie można baste tak często, jak uważasz za stosowne. Użyj baster, aby usunąć część tłuszczu, jeśli więcej niż około ½ cala gromadzi się w dowolnym momencie podczas gotowania. Kontynuuj pieczenie 1 godzinę (łącznie 2 ½ godziny) lub do momentu, gdy temperatura wewnętrzna testowana za pomocą termometru do mięsa osiągnie 180 stopni F. zwiększ temperaturę piekarnika do 400 stopni F.
Wyjąć gęś z piekarnika i przełożyć na większą patelnię. Wróć do piekarnika na 15 minut, aby jeszcze bardziej chrupiące i brązowe ptaka. Wyjmij gęś i przenieś ją na talerz. Użyj kubka do kawy lub małej miski, aby nieco podnieść koniec ogona. To zwiększa smak, pozwalając soki do przepływu w dół Przez mięso piersi.
Niech Gęś odpocznie w tej pozycji luźno przykryta folią przez co najmniej 30 minutes.To zrobić sos, wylać dowolny sok z patelni. Umieszczając je w separatorze tłuszczu, aż będziesz w stanie wylać tłuszcz.
Pozostałą ciecz umieścić z powrotem w oryginalnej patelni ustawionej na 2 palnikach.
Wymieszać w 2/3 szklanki wytrawnego sherry i 2 łyżki mąki. Zeskrobać patelnię drewnianą łyżką.
Połącz te kapiele z bulionem podrobowym domowej roboty lub przechowuj kupiony towar z kurczaka, aby przygotować sos dla gęsi i farszu.