Świeży sos brzoskwiniowo-imbirowy
Świeży sos brzoskwiniowy i imbirowy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 70 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 46 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz czosnek, brzoskwinie, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Dżem Z Białej Brzoskwini I Świeżego Imbiru, Świeże Ciastka Z Brzoskwiniami I Kandyzowanym Imbirem, oraz Sorbet Brzoskwiniowy Imbirowy: Świeży, Domowy.
Instrukcje
Doprowadzić średni rondel wypełniony wodą do wrzenia na dużym ogniu. Blanszować brzoskwinie we wrzącej wodzie przez 1 minutę.
Wyjąć, odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, a następnie obrać, pit, i z grubsza posiekać miąższ brzoskwini. Odrzuć peelingi i pestki.
Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu. Gdy pienienie ustępuje, dodać szalotki i gotować, mieszając często aż zmięknie i dopiero zaczyna brązowieć, o 5 protokół. Wymieszać imbir i czosnek i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodaj posiekane brzoskwinie, brązowy cukier, cynamon i musztardę w proszku i nadal gotować, aż brzoskwinie zmiękną i uwolnią swoje soki, 10 do 15 protokół. Wymieszać z bourbonem, gotować jeszcze przez 1 minutę. Doprawić solą do smaku i podawać.