Świeży kozi ser i chrupiący dip z szalotką
Need a wegetariańska przystawka? Świeży kozi ser i chrupiący Dip szalotka może być spektakularny przepis, aby spróbować. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 311 kalorii, 12g białka, oraz 14g tłuszczu. Jest idealny do Super Bowl. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz szalotkę, pietruszkę płaską, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stosy cukinii i koziego sera ze świeżą miętą, orzeszkami piniowymi i chrupiącą Prosciutto, Szalotka tatins z kozim serem, oraz Tosty Z Kozim Serem I Szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu, doprowadzić szalotki i oleju do wrzenia. Gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż szalotki będą głębokie złote, o 18 protokół. Odcedzić szalotki, następnie osuszyć na papierowych ręcznikach i ostudzić. Rezerwować olej szalotki.
Tymczasem szczotkować szorstką stronę pitas z niektórymi olejem szalotki i ułożyć na blachach do pieczenia, naoliwioną stroną do góry. Zachowaj pozostały olej do innego użycia.
Posypać pitas solą i cayenne i piec przez 10 minut, lub do złotego i chrupiące.
Ostudzić, a następnie rozbić na duże kawałki.
W maszynce, puree kozi ser z kwaśną śmietaną i mlekiem. Doprawić solą i cayenne; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Przenieść do miski. Wymieszać w 3/4 szalotki i pietruszki. Wierzch z pozostałą szalotką i podawać z chipsami pita.
Zrób to z wyprzedzeniem: chrupiące szalotki i pitas mogą być przechowywane w szczelnych pojemnikach przez 3 dni; mieszanka sera koziego może być przechowywana w lodówce przez 3 dni.