Świeże ziołowe steki z polędwicy wołowej z sosem grzybowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj świeżych steków z polędwicy wołowej pokrytej ziołami z sosem grzybowym. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 227 kalorii, 27g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 4,28 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sól, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Steki z polędwicy wołowej z sosem z czerwonego wina i grzybów, Steki z polędwicy wołowej z sosem grzybowym Shiitake, oraz Polędwica wołowa z sosem pieczarkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Połącz pierwsze 5 składników. Obie strony steków pokryć sprayem do gotowania; steki pocierać równomiernie mieszanką tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Stek
Tymianek
Sucha Przyprawa Rub
3
Umieść steki na stojaku brojlerów lub patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania; piec w 450 przez 8 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Stek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Brojler
4
Wyjąć z piekarnika; zachować ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Aby przygotować sos, rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodać 1/2 łyżeczki tymianku, grzyby, i 4 ząbki czosnku; gotować 5 minut lub aż grzyby będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki Czosnku
Grzyby
Tymianek
7
Dodać bulion i wino; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się o połowę (o 4 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Wino
8
Połączyć wodę i skrobię kukurydzianą w małej misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę lub aż lekko zgęstnieje, stale mieszając.
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.