Świeże Starte Spaghetti Z Parmezanem I Klopsikami
Przepis świeży starty parmezan Spaghetti & klopsiki może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 35 minut. Ten przepis służy 35 i kosztuje 31 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 57 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz jajko, grubo parmezan i sery romano, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Spaghetti z parmezanem klopsiki z kurczaka, Spaghetti z Rozmarynowo - Parmezanowymi Pulpetami z indyka, oraz Crash Hot parmezan klopsiki do Spaghetti lub Sliders.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Wymieszać pierwsze 5 składników i 1/4 szklanki sera; kształt W 18 klopsiki.
Umieść na patelni o wymiarach 15x10x1 cali natryskanej sprayem do gotowania.
Piec 15 min. lub do czasu zakończenia (160F). Tymczasem gotuj spaghetti zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, pomijając sól.
Podgrzać sos w dużym rondlu.
Spaghetti odcedzić; ułożyć na talerzu. Klopsiki wymieszać w sosie; łyżką spaghetti. Wierzch z pozostałym serem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto