Świeże Rigatoni z Marinarą i stekiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj świeżego Rigatoni z marynatą i stekiem. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.37 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 68g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 1502 kalorii. 28 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do valentin day. Mieszanka czosnku, stek wieszak, sól koszerna i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Świeży Sos Marinara, Rigatoni Z Kiełbasą, Groszkiem I Świeżą Ricottą, oraz Rigatoni z Ragu wieprzowym i świeżą ricottą.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 232°.
Osuszyć wołowinę papierowym ręcznikiem i obficie doprawić ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Rozgrzać olej roślinny na małej patelni na dużym ogniu, aż do palenia.
Miejsce stek na patelni i gotować, aż dobrze rumiane z pierwszej strony, o 2 protokół. Flip i przenieść do piekarnika. Piecz, aż stek zarejestruje 125 ° do 130° na natychmiastowym termometrze odczytu, 4 do 6 minut.
Stek wyjąć na deskę do krojenia, przykryć luźno folią i odstawić.
Połączyć marchew, cebula, i czosnek w misce robota kuchennego i puls, aż drobno posiekane, skrobanie w dół boki w razie potrzeby (około 20 jednosekundowych impulsów). Ewentualnie drobno posiekać nożem lub tarką na tarce.
Rozgrzać oliwę z oliwek w wysokiej jednostronnej sautépan na średnim ogniu, aż mieni się.
Dodaj warzywa i tymianek. Doprawić solą i pieprzem i gotować, aż będą miękkie i pachnące, często mieszając, przez około 8 minut.
Dodaj sos pomidorowy i ½ szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu i gotować przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
Doprowadzić do wrzenia dużą garnek osolonej wody i gotować makaron zgodnie z instrukcją opakowania, skracając czas gotowania o jedną minutę (makaron powinien jeszcze być tylko krótki al dente).
Dodaj makaron do sosu i utrzymując garnek na małym ogniu, delikatnie wrzuć makaron i sos razem, aż większość sosu zostanie wchłonięta, dno patelni jest prawie suche, a makaron jest w pełni ugotowany.
Makaron przelać do naczynia i polać startym parmezanem. Cienko pokroić stek i ułożyć go na wierzchu.