Świeże Pomidory-Feta Pizza
Przepis Fresh Tomato-feta Pizza może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 55 minut. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.47 za porcję. Jedna porcja zawiera 314 kalorii, 9g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę kukurydzianą, ciasto do pizzy, pomidory śliwkowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Pieczona Pizza pomidorowa ze świeżą bazylią i sosem do pizzy domowej roboty, Pizza Phyllo ze świeżymi pomidorami i serem Feta, oraz Pomidor, Świeże Zioła I Feta Crostini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej, przykryte, przez 30 minut.
Ułóż plastry pomidora na patelni z galaretką wyłożonej papierowymi ręcznikami; top z większą ilością papierowych ręczników.
Umieść kamień do pizzy lub ciężką blachę do pieczenia w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 500 (zachowaj kamień do pizzy lub blachę do pieczenia w piekarniku, gdy się nagrzeje).
Połączyć pomidory, 2 łyżki oleju i czosnek.
Rozwałkuj ciasto w 14-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni i przekłuj ciasto obficie widelcem. Ostrożnie wyjąć kamień do pizzy z piekarnika.
Posypać mąkę kukurydzianą na kamieniu; umieścić ciasto na kamieniu. Ułóż mieszankę pomidorową na cieście. Pokruszyć ser; posypać pizzą.
Piec w 500 przez 19 minut lub aż skorupa będzie złoty i ser jest lekko rumiane.
Wyjąć z piekarnika; top z oliwkami i bazylią.
Szczotkować zewnętrzną skórkę z pozostałym 1 1/2 łyżeczki oleju.
Pizzę pokroić na 6 dużych plastrów.