Świeże Pizze Pomidorowo-Ziołowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj świeżej pizzy pomidorowo-ziołowej. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 678 kalorii, 30g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na $3.29 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka sera asiago, papryka, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Indywidualna Świeża Mozzarella-Pizza Pomidorowa, Świeże Pizze Z Pomidorami I Rukolą, oraz Świeży Ryż Pomidorowo-Ziołowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić miód i drożdże w 1 szklance ciepłej wody w małej misce; odstawić 5 minut.
Mąkę i 4 kolejne składniki (mąka przez 1/4 łyżeczki soli) włożyć do malaksera; 2 razy pulsować lub do wymieszania. Z włączonym procesorem powoli dodawaj mieszaninę drożdży i 1 łyżeczkę oleju przez rynnę spożywczą; procesuj, aż ciasto opuści boki miski i utworzy kulkę. Proces 1 dodatkowa minuta.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagnieść 2 minuty.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć ciasto i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia luzem.
Ciasto rozwałkować i podzielić na pół.
Rozwałkuj każdą połowę ciasta w 12-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni.
Umieść ciasto na dwóch 12-calowych patelniach do pizzy lub blachach do pieczenia, z których każda jest pokryta sprayem do gotowania i posypana 1 łyżką mąki kukurydzianej. Zagniataj krawędzie ciasta palcami, aby utworzyć krawędź.
Ciepło pozostałe 3 łyżeczki oleju w dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć 3 protokół lub do miękkości.
Zdjąć z ognia; wymieszać pomidor śliwkowy, 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Rozprowadzić mieszankę pomidorów śliwkowych równomiernie na przygotowanych skórkach, pozostawiając granicę 1/2 cala. Żółty pomidor podziel równomiernie między pizze, a każdą pizzę posyp 1 szklanką sera.
Piec w temperaturze 450 przez 15 minut.
Wyjąć pizzę na deski do krojenia; odstawić 5 minut.
Posypać 1 łyżka bazylii i 1 łyżka oregano na każdej pizzy.
Każdą pizzę pokroić na 8 plastrów.