Świeże Lody Miętowe
Świeże lody miętowe to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 211 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz szczyptę soli, cukru, mleka i kilku innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Lody W Niedziele: Świeże Lody Miętowo-Czekoladowe, Świeże Lody Miętowe, oraz Świeże Lody Miętowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz mleko, pół na pół i gałązki mięty w średnio ciężkim rondlu na średnim ogniu.
Podgrzać mieszaninę mleka do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić na 10 minut.
Wlać mieszaninę mleka przez drobne sito nad miską, lekko naciskając drewnianą łyżką; wyrzucić ciała stałe. Zwrócić płyn do patelni.
W misce umieścić cukier, sól i żółtka; mieszać trzepaczką do blednięcia. Stopniowo dodaj połowę gorącej mieszaniny mleka do mieszaniny jaj, stale mieszając trzepaczką.
Wlać mieszaninę żółtka do garnka z pozostałą mieszaniną mleka; gotować na średnim ogniu, aż termometr zarejestruje 160 (około 2 minut), stale mieszając.
Umieść patelnię w dużej wypełnionej lodem misce, aż krem ostygnie całkowicie, od czasu do czasu mieszając.
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta.
Spuścić lodowatą wodę z wiadra zamrażarki; przepakować solą i lodem. Przykryć ręcznikami kuchennymi i odstawić na 1 godzinę lub do momentu, aż będą twarde.
W razie potrzeby udekoruj liśćmi mięty.