Świeże Kanapki Z Mozzarellą
Świeże kanapki z mozzarellą to lacto ovo vegetarian danie główne. Jedna porcja zawiera 934 kalorii, 47g białka, oraz 45g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Za 3,86 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, sera mozzarella, soli i oregano. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 67%. Podobne przepisy to Świeże kanapki z mozzarellą dla 2 osób, Świeże Kanapki Z Bazylią Mozzarellą, oraz Grillowany bakłażan i świeży Mozzarellan na Ciabatta z pieczoną czerwoną papryką, majonezem czosnkowym, świeżą bazylią i rukolą.
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż cebulę na oleju do miękkości.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej. Dodaj pomidory, galaretkę, oregano, bazylię, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 20 minut, kilkakrotnie mieszając.
Tymczasem w przypadku kanapek ułóż ser na czterech kromkach chleba z dokładnością do 1/2 cala. krawędzi. Na wierzch z pozostałym chlebem. W płytkiej misce wymieszaj jajka, mleko, sól i pieprz. Zanurz kanapki w mieszance jajecznej.
Rozpuść 1 łyżkę masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj dwie kanapki; opiekaj na średnim ogniu przez 4-5 minut z każdej strony lub na złoty kolor i ser się rozpuści. Powtórz z pozostałymi kanapkami i masłem.
Podawać z sosem pomidorowym do maczania.