Świeże figi z Mascarpone i sosem pomarańczowo-karmelowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj świeże figi z Mascarpone i pomarańczowym sosem karmelowym. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.85 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 327 kalorii, 4G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, pomarańcze, mascarpone i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Świeże Figi Z Mascarpone, Miętą I Włoskim Miodem, Świeże Figi Z Mascarpone I Ciepłym Przyprawionym Miodem, oraz Halibut pieczony w piecu z cebulą, pomarańczą i świeżymi lub suszonymi figami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać cukier równomiernie w ciężkiej patelni 9 cali. Gotować, bez mieszania, na średnim ogniu, od czasu do czasu obracając patelnię, aż cukier się rozpuści i zmieni kolor na ciemnobrązowy.
Dodaj śmietanę na raz; będzie się rozpylać i zacznie się szybko gotować. Gotować na średnim ogniu, delikatnie mieszając, aż utwardzony cukier rozpuści się w gorącej śmietanie i krem zacznie gęstnieć, około 5 minut. Wymieszaj skórkę pomarańczową.
Wlać sos do miarki i pozostawić do ostygnięcia.
SOS podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. (Sos można przygotować i podgrzać do zmiękczenia.)
Ułóż 4 połówki fig w kółko, pokrój bok do góry, na każdym z czterech dużych talerzy deserowych.
Umieść 4 pomarańczowe odcinki między figami.
Na środku każdej połowy fig umieść zaokrągloną łyżeczkę mascarpone.
Mżawka o filiżance sosu karmelowego w wstążkach nad każdą porcją fig i pomarańczy.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;