Świeże ciasto wiśniowe z nutą cynamonu
Świeże ciasto wiśniowe z nutą cynamonu wymaga około 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 249 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako tani deser. 346 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka mąki samowyzwalającej, masła, złotego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Opiekane Gofry Owsiane Z Nutą Cynamonu, Ciasto orzechowe z nutą rozmarynu, oraz Ciasto Kawowe Cynamonowo-Wiśniowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 160C / konwencjonalny 180C / Gaz
Smar i linia bazowa okrągła puszka na ciasto o średnicy 20 cm, o głębokości około 5 cm. Mąkę, cynamon i cukier przesiać do miski. Zrobić studnię w środku i dodać jajko, mleko i roztopione masło, a następnie połączyć drewnianą łyżką lub elektryczną trzepaczką. Beat dobrze zrobić gęstą, gładką mieszaninę. Łyżkę do puszki i równomiernie rozprowadzić.
Usuń łodygi i kamienie z wiśni, używając pestki, jeśli masz jeden, aby utrzymać owoce w całości. Wiśnie rozsypać na mieszance i delikatnie wcisnąć.
Aby zrobić polewę, przełóż wszystkie składniki do miski. Wcierać masło palcami, aby uzyskać mieszankę przypominającą okruchy, a następnie wykonać mieszaninę, aż połączy się w kawałki wielkości grochu. Polewę rozsypać na wiśnie.
Piec przez 30-35 minut, aż szaszłyk wepchnięty do środka wyjdzie czysty. Pozostaw w puszce, aż ostygnie wystarczająco, aby się nią zająć, następnie przeciągnij nóż wokół krawędzi, wyjmij ciasto z puszki i pozostaw na drucianym stojaku, aż do całkowitego wystygnięcia.
Na piknik, zrobić ciasto do 24 godzin przed i zwrócić go do czystej puszki, gdy zimno. Pył obficie z cukrem pudrem, a następnie owinąć w folię spożywczą lub folię.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Ciasto świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "