Świeże Ciasto Wiśniowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj świeżego ciasta wiśniowego. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 281 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z migdałów, sól, cukier turbinado i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ciasto Wiśniowe, Świeże Ciasto Z Jeżynami, oraz Domowe batoniki wiśniowe z serem śmietankowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Tapioka umieścić w młynku do przypraw lub kawy; proces aż drobno zmielone.
Połączyć tapioka, wiśnie i dalej 5 składników (przez sól) w dużej misce; wrzucić dobrze.
Pozostawić mieszaninę wiśniową na 30 minut; wymieszać, aby połączyć.
Rozwałkuj 1 (9-calową) porcję ciasta w 11-calowe koło. Dopasuj ciasto do 9-calowej płyty ciasta pokrytej sprayem do gotowania, umożliwiając rozciąganie ciasta ponad krawędź płyty. Łyżka mieszanki wiśniowej i pozostałej cieczy do ciasta.
Rozwałkuj pozostałą (9-calową) porcję ciasta w 12-calowe koło.
Pokroić ciasto na 12 (1-cal szerokości) paski; układać w kratkę wzór na mieszaninie wiśni. Wchodzisz krawędzie pod; crimp.
Połączyć 2 łyżki wody i białka jaja w małej misce.
Na wierzchu ciasta wymieszać masę z białek i równomiernie posypać ciasto 2 łyżkami cukru turbinado.
Piec w temperaturze 400 przez 20 minut. Krawędzie tarczy piecrust folią i piec dodatkowe 40 minut lub aż skorupa jest złotobrązowy i wypełnienie jest gruby i bąbelkowy. Schłodzić ciasto na patelni przez 45 minut na stojaku z drutu.