Świeże ciasto gruszkowe
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Fresh Pear Cake. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 277 kalorii . Za 30 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 16 osób. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką gruszki, olej roślinny, mielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje raczej słabą ocenę Spoonacular wynoszącą 29% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Pear and Walnut Coffee Cake , Pear Upside-Down Ginger Cake i Pear-ginger upside-down cake .
Instrukcje
W dużej misce ubij jajka na średniej prędkości. Stopniowo dodawaj cukier i olej; ubijaj dokładnie.
Wymieszaj mąkę, cynamon, sól i sodę oczyszczoną; dodaj do mieszanki jajecznej i dobrze wymieszaj. Wymieszaj z gruszkami i wanilią. (Ciasto będzie sztywne.)
Nałóż łyżką do natłuszczonej i posypanej mąką formy do pieczenia o średnicy 10 cali.
Piec w temperaturze 350° przez 60–65 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka ciasta będzie czysta.
Pozostawić do ostygnięcia w formie przez 10 minut, zanim przełożymy ją na talerz.
W małej misce wymieszaj cukier puder z mlekiem; ubijaj, aż do uzyskania gładkiej masy.
Skropić ciepłe ciasto. Całkowicie ostudzić.