Świeże Ciasto Gruszkowe
Need a deser wegetariański? Świeże ciasto gruszka może być super przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 392 kalorie, 4G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, sól koszerną, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 21%. Spróbuj Świeże Ciasto Gruszkowe, Świeże Ciasto Gruszkowe, oraz Ciasto Gruszkowe I Świeży Imbir dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350°. Nasmaruj 10-calową patelnię i odkurz mąką.
Połącz 3 szklanki mąki, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, 1/2 łyżeczki cynamonu i sól koszerną w średniej misce.
Wymieszać 1/3 szklanki cukru z pozostałym 1/2 łyżeczki cynamonu i 2 łyżki mąki mieszaniny w dużej misce.
Do dużej miski dodaj gruszki i delikatnie wrzuć.
Ubij masło w dużej misce ze średnią prędkością mikserem elektrycznym, aż będzie kremowe. Stopniowo ubijaj pozostałe 2 szklanki cukru i kontynuuj ubijanie, aż będzie lekkie i puszyste. Zeskrobać boki miski.
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu. Zeskrobać boki miski. Stopniowo ubijaj pozostałą mieszankę mąki mikserem na małej prędkości, aż do wymieszania.
Dodać sok pomarańczowy i ekstrakty; ubić do uzyskania gładkiej konsystencji.
Łyżka jedną trzecią ciasta do przygotowanej patelni i wygładzić na dnie. Wierzch z połową gruszek, zachowując krawędzie ciasta.
Rozłóż kolejną warstwę ciasta, a na wierzch Pozostałe gruszki. Wierzch z pozostałym cieście, aby pokryć gruszki.
Piec 1 godzinę 5 minut do 1 godziny 15 minut lub aż ciasto jest złoty kolor i drewniane pick wstawiony w centrum wychodzi czysty.
Przenieść do stojaka drucianego i ostudzić 1 godzinę. Uruchom nóż wokół krawędzi patelni i rurki Środkowej. Odwróć na talerz. W razie potrzeby posypać cukrem pudrem.*Do celów testowych użyliśmy słodkiej gruszki Starkrimson, dostępnej od lipca do lutego.**
Wyjmij jajka z lodówki i umieść w misce na 30 minut.