Świeża zupa Grochowo-miętowa
Need a jaskiniowiec, bezglutenowa, bezmleczna i pierwotna zupa? Świeża zupa Pean i mięta może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 142 kalorie, 9g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka ząbków czosnku, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, dwa worki 16 uncji petite groszek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Świeża zupa grochowa z miętą, Zupa karczochowa ze świeżą miętą, oraz Zupa marchewkowo-jabłkowa ze świeżą miętą.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać szalotki i czosnek. Sauté untiltender, o 7 minut.
Dodać groszek i mieszać1 minutę.
Dodać 5 1/2 szklanki bulionu i doprowadzić tosimmer. Gotować, aż groszek są bardzo miękkie, o 8 protokół. Chłodne 15 minut. Puree i 1/4 szklanki posiekanej mięty w partiach w blenderze na gładką masę. Powrót do samepot; cienkie z więcej bulionu o 1/4 cupfuls, w razie potrzeby. DO przodu: może być wykonany 1 dzień. Ochłodzić, przykryć i schłodzić.
Zupa na średnim i małym ogniu.Doprawić do smaku solą i pieprzem. Chochleinto miseczki; dekorować dodatkową miętą.
Butelka szampana jest doskonałym sposobem na rozpoczęcie tego specjalnego meal.It to również świetne połączenie z zupą. Welike rześka kwasowość i długie wykończenie
Szampan Henriot NV Brut Souverain (35 dolarów, Francja).
W porcji: 132,4 kcal kalorii,
1% kalorii z tłuszczu, 3,1 g tłuszczu,
7 g tłuszczów nasyconych,