Świeża zupa grochowa z miętą
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepisy do pudełka z przepisami, świeża zupa grochowa z miętą może być przepis, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 123 kalorie, 6G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soku z cytryny, mięty, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Najlepiej sprawdza się jako zupa i odbywa się w ok. 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 45%. Podobne przepisy to Świeża zupa grochowa z miętą, Świeża zupa Pean i miętowa, oraz Zupa karczochowa ze świeżą miętą.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę na patelnię; gotować 3 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Dodać groch, bulion i 2 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować 10 minut lub aż groch są bardzo miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Wyjąć z ognia; odstawić 15 minut. Wymieszać sok, sól i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Połowę mieszanki grochu umieścić w blenderze; proces do uzyskania gładkiej masy.
Do dużej miski wlać puree z zupy. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną grochu.
Wlać połowę mieszanki puree zupy przez sito na dużej misce, zastrzegając płyn; wyrzucić ciała stałe. Powrót płynu do przecieru mieszaniny zupy. Chochla o 3/4 szklanki mieszanki zupy do każdego z 6 misek; skropić każdy z 1/2 łyżeczki oleju.
Każdą porcję posypać 1 łyżeczką mięty.
W razie potrzeby udekoruj popękanym pieprzem.