Świeża Truskawkowa Granita

Świeża Truskawkowa Granita
Granita ze świeżymi truskawkami może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru deserów. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 1,02 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 68 kalorii, 1 g białka i 0 g tłuszczu. Świetnie sprawdzi się na Dzień Matki. Mieszanka truskawek, wody, cukru i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, lakto ovo-wegetariańską i przyjazną dla fodmap. Ten przepis wypróbowało i polubiło 14 osób. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin i 25 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 66%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Granita ze świeżymi truskawkami, Granita ze świeżym arbuzem i Granita ze świeżą miętą z arbuzem i malinami.

Instrukcje

1
Opłucz truskawki zimną wodą; niech odcieknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Patyczki Do Maczania PrecliPatyczki Do Maczania Precli
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Przełóż jagody do blendera, dodaj cukier, wodę, sok z cytryny, ocet balsamiczny i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Pulsuj kilka razy, aby mieszanina się poruszyła, a następnie miksuj do uzyskania gładkości, około 1 minuty.
4
Wlać do dużego naczynia do pieczenia. Puree powinno znajdować się w naczyniu na głębokość około 3/8 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
5
Umieść naczynie bez przykrycia w zamrażarce, aż mieszanina zacznie ledwo zamarzać na krawędziach, około 45 minut.
6
Mieszanka nadal będzie błotnista w środku.
7
Delikatnie wymieszaj kryształy od krawędzi mieszanki granity do środka za pomocą widelca i dokładnie wymieszaj. Zamknij zamrażarkę i schładzaj, aż granita będzie prawie zamarznięta, jeszcze 30 do 40 minut.
8
Delikatnie wymieszaj widelcem jak poprzednio, zeskrobując kryształki. Powtarzaj zamrażanie i mieszanie widelcem 3 do 4 razy, aż granita będzie jasna, kryształki oddzielą się, a granita będzie wyglądać na suchą i puszystą.
9
Porcjuj granitę do małych miseczek i podawaj.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Granita świetnie komponuje się z Cream Sherry, Portem i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn