Świeża szynka z goździkami i grillowanym ananasem
Świeża szynka z goździkami i grillowanym ananasem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 776 kalorii, 45g białka, oraz 61 g tłuszczu każdy. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską, ananas, pół nogi wieprzowej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Suwaki z szynką hawajską i ananasem + wideo, Grillowany łosoś ze świeżą salsą ananasową, oraz Grillowana Pizza z pesto z rukoli, kukurydzą i szynką (wideo) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odciąć twardą zewnętrzną skórę z szynki. Ostrożnie przebić tłuszcz w diamentowy wzór: przeciąć tłuszcz, uważając, aby nie przeciąć mięsa, ostrym nożem po przekątnej, przechodząc od przodu do tyłu, a następnie z boku na bok.
Rozmaryn i kolejne 4 składniki połączyć w małej misce; dokładnie wymieszać, aby uzyskać płynną pastę. Rub mieszaninę na zewnątrz szynki, w tym szczeliny i szczeliny; trzymać całe goździki w środku diamentów.
Umieścić szynkę, odciąć bok w dół, w worku piekarnika w dużej patelni do pieczenia. Piecz w temperaturze 350 przez 2 godziny. Ostrożnie Wytnij worek na górze, aby para mogła uciec; zwiń worek wokół spodu szynki, aby szynka brązowieła się. Pieczeń 35 więcej minut lub aż temperatura wewnętrzna osiągnie 150 do 15
Usunąć szynkę i pozostawić do odpoczynku, luźno namiotowane folią, co najmniej 30 minut przed krojeniem. Szynka będzie nadal gotować kolejne 5 do 1
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu, podczas gdy szynka odpoczywa. Gotować plastry ananasa, 4 do 5 na raz, przez 2 minuty z każdej strony lub aż pojawią się ślady grilla i cukry w karmelizacji ananasa. Ułóż plastry ananasa na półmisku z szynką i podawaj razem.
Odciąć twardą zewnętrzną skórę z szynki. Ostrożnie przebić tłuszcz w diamentowy wzór: przeciąć tłuszcz, uważając, aby nie przeciąć mięsa, ostrym nożem po przekątnej, przechodząc od przodu do tyłu, a następnie z boku na bok.
Umieścić szynkę w mieszaninie solanki i przechowywać pod przykryciem w dużym plastikowym wiadrze lub pojemniku w lodówce przez 24 godziny.
Usunąć szynkę z płynnej solanki, spłukać zimną wodą i osuszyć.
Na dużej patelni ułożyć szynkę, pokroić bok w dół. Piecz w temperaturze 350 przez 2 godziny 30 minut lub aż temperatura wewnętrzna osiągnie 150 do 155, a skóra będzie złotobrązowa i chrupiąca, fastrygując płynami z patelni co 30 do 40 minut.
Wyjąć szynkę z piekarnika i pozostawić do odpoczynku, luźno nasączone folią, co najmniej 30 minut przed krojeniem. Szynka będzie nadal gotować kolejne 5 do 1
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu, podczas gdy szynka odpoczywa. Gotować plastry ananasa, 4 do 5 na raz, przez 2 minuty z każdej strony lub aż pojawią się ślady grilla i cukry w karmelizacji ananasa. Ułóż plastry ananasa na półmisku z szynką i podawaj razem.