Świeża lasagne z pesto
Świeża lasagne z pesto to danie główne śródziemnomorskie. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 644 kalorie, 28g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 115 fanów. Mieszanka liści bazylii, gałki muszkatołowej, mąki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 93%. Spróbuj Lasagne Al Pesto, Lasagne z Tunanem i Pesto, oraz Easy pesto lasagne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200C / Gaz 6 / wentylator 180C.
Na średniej patelni umieścić mleko, masło i mąkę i gotować na średnim ogniu, ubijając, aż zgęstnieje i będzie gładka. Dusić przez 1 minutę. Zdjąć ciepło, doprawić i dodać gałkę muszkatołową. Ostudzić, od czasu do czasu mieszając, aby zatrzymać tworzenie się skóry.
Szpinak włóż do dużej żaroodpornej miski, zalej czajnikiem z wrzącą wodą i pozostaw na 30 sekund.
Spuścić do durszlaka, schłodzić pod zimnym kranem, a następnie dobrze wycisnąć, aby usunąć nadmiar płynu.
Rozłóż łyżkę lub dwie sosu na dnie dużego naczynia żaroodpornego (około 30x20cm) i połóż jedną trzecią lasagne na wierzchu. Łyżka ponad jedną trzecią sosu i rozprowadzić. Przełóż łyżkę pesto przez sos nożem i rozrzuć ponad połowę szpinaku z jedną trzecią pomidorów, kilkoma liśćmi bazylii i jedną trzecią serów. Doprawić solą i pieprzem.
Kolejną trzecią warstwę lasagne z jedną trzecią sosu, łyżką pesto, resztą szpinaku, jedną trzecią pomidorów i serów i trochę bazylii. Sezonu.
Zakończyć warstwą lasagne, ostatni sos, pesto, sery i pomidory, w tym te na winorośli.
Piec przez 35-40 minut, aż będzie złoty. Rozsypać z ostatnimi liśćmi bazylii i podawać.