Świeża lasagne z pesto

Świeża lasagne z pesto
Świeża lasagne z pesto to danie główne śródziemnomorskie. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 644 kalorie, 28g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 115 fanów. Mieszanka liści bazylii, gałki muszkatołowej, mąki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 93%. Spróbuj Lasagne Al Pesto, Lasagne z Tunanem i Pesto, oraz Easy pesto lasagne dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 200C / Gaz 6 / wentylator 180C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Na średniej patelni umieścić mleko, masło i mąkę i gotować na średnim ogniu, ubijając, aż zgęstnieje i będzie gładka. Dusić przez 1 minutę. Zdjąć ciepło, doprawić i dodać gałkę muszkatołową. Ostudzić, od czasu do czasu mieszając, aby zatrzymać tworzenie się skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Szpinak włóż do dużej żaroodpornej miski, zalej czajnikiem z wrzącą wodą i pozostaw na 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Spuścić do durszlaka, schłodzić pod zimnym kranem, a następnie dobrze wycisnąć, aby usunąć nadmiar płynu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
5
Rozłóż łyżkę lub dwie sosu na dnie dużego naczynia żaroodpornego (około 30x20cm) i połóż jedną trzecią lasagne na wierzchu. Łyżka ponad jedną trzecią sosu i rozprowadzić. Przełóż łyżkę pesto przez sos nożem i rozrzuć ponad połowę szpinaku z jedną trzecią pomidorów, kilkoma liśćmi bazylii i jedną trzecią serów. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
6
Kolejną trzecią warstwę lasagne z jedną trzecią sosu, łyżką pesto, resztą szpinaku, jedną trzecią pomidorów i serów i trochę bazylii. Sezonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
7
Zakończyć warstwą lasagne, ostatni sos, pesto, sery i pomidory, w tym te na winorośli.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
8
Piec przez 35-40 minut, aż będzie złoty. Rozsypać z ostatnimi liśćmi bazylii i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®

Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese

Chianti, Montepulciano i Sangiovese to moje najlepsze propozycje do Lasagne. Lasagne dobrze łączy się ze średnim czerwonym winem o wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti wszystko pasuje do rachunku. Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień. Mocny i bogaty w pikantne i balsamiczne nuty, a następnie aromaty owoców czerwonych jagód. Delikatne, eleganckie taniny zachwycają podniebienie zapowiadając przyjemny i długi posmak.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia34
Magazyn